Porin Palloilijat

Avausottelu, avausvoitto

Julkaistu: 12.05.2015 - 15:46

PoPan kausi alkoi Harjavallassa, jossa kaikki osasivat odottaa fyysistä ja kovaa peliä. Kiivaan ja tasaisen kamppailun jälkeen Sinimyrsky nousi voittajaksi Carsten Warzechan näyttävällä maalilla lukemin 1-2 (1-1).

Avauskokoonpano:

Ahtiainen, Aavikko, Akkanen, Tuominen, Vehmas, Söderlund, Hakala, Vilja, Warzecha, M. Dahlman, Väkimäki.

Penkillä:

Jo. Johansson, Pärna, Oksanen, Kettunen, Heinonen, Jones, J. Dahlman.

Ottelu lähti tunnustellen liikkeelle. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus tintata kauden avausmaalinsa. FC HaPon vaarallisimmat maalipaikat syntyivät lähinnä nopeista ja viekkaista vastahyökkäyksistä, mutta viimeinen terävyys puuttui harjavaltaisten juonitteluista. Sinimyrskyn paikat siunaantuivat Warzechalle ja Miko Dahlmanille, mutta HaPo:n maalivahti veti pidemmän korren.

Taivaansiniset pääsivät juhlimaan kauden avausmaalia 13. minuutilla, kun Eemil Aavikko tinttasi lumoavalla kierteellä yläkulmaan. FC HaPo tuli rinnalle ottelussa 25. minuutilla, kun harjavartalainen painoi kuin boxiin villi sonni ja painoi väkisin 1-1 -maalin.

33. minuutilla Tuukka Hakala löysi laidalta pelikaverinsa Rami Välimäen, joka tälläsi matalan keskityksen Warzechalle. Warzecha jatkoi suoraan syötöstä pallon maalille, mutta maalivahdin reaktiotorjunta pelasti hapolaiset. Tilanteesta tulleesta kulmasta Hakala nousi ilmatilan herraksi ja puski vakuuttavasti, mutta pallo painui vasemmalta ohi.

Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppumista HaPo karkasi oikealta laidalta boxiin, mutta maalissa pelannut Roope Ahtiainen otti arvokkaan torjunnan ja ottelussa mentiin puoliajalle numeroissa 1-1.

Sinimyrskyn prässi tuotti tuloksen 55. minuutilla, kun ensin Hakala katkaisi HaPon hätäisen purun takaisin harjavaltalaisten puolustusalueelle. Tämä sai harjavaltalaisen syöttämään paniikissa kuin sokea mummo konsanaan toiselle laidalle suoraan Warzechalle, joka painoi boxiin ärhäkkäästi. Warzecha joutui pieneen kulmaan, mutta sai pallon vielä chipattua taidokkaasti maalivahdin yli ja Sinimyrsky siirtyi ottelussa riemukkaasti 1-2 -johtoon.

64. minuutilla Ahtiainen joutui jälleen töihin, kun jälleen ovelat hapolaiset olivat pelanneet hyökkääjänsä irti vasemmalta laidalta. Ahtiaisen etevä torjunta piti PoPan johdossa.

Vaihdosta kentälle tullut Gert Pärna teki 68. minuutilla oikeaoppisen juoksun, johon Richard Söderlund tarjoili herkullisen pystysyötön. Pärnan laukaus jäi kuitenkin liian heikoksi, johon harjavaltalaismaalivahti venytti jalkansa väliin. Pärna pääsi uudestaan kokeilemaan 72. minuutilla, mutta jälleen molari venytti käpälänsä eteen. Myös toisella puoliajalla kentälle tullut Miikka Oksanen kokeili kaukaa, mutta maalivahti torjui laukauksen näpeillä kulmaksi.

HaPon painostaessa villisti 89. minuutilla Oksanen riisti upeasti pelivälineen hapolaisesta keskikentällä ja viiletti boxiin kuin pankkiryöstäjä karkuun poliiseja konsanaan. Oksasen laukaus kiersi kuitenkin valitettavasti vasemmalta ohi takakulman. Sinimyrsky kesti loppuun asti ja pääsi nauttimaan kolmesta pisteestä heti avausottelussa.

Päävalmentaja Juho Lehtonen kehui suojattejaan ja summasi avausottelun annin:

“Odotetusti FC HaPo oli paha vastus. Painiksi meni, mutta olen tyytyväinen, että myös me oltiin valmiita siihen. Tuntuma luonnonnurmeen oli ymmärrettävästi hakusessa eikä pystytty pelaamaan omaa pallonhallintapeliä juurikaan. Siitä lähdetään, että jatkossa syöttämisen pitää olla terävämpää ja huolellisempaa. Kaikin puolin kuitenkin hyvä avaus ja tästä lähdetään parantamaan vielä.”

Seuraavaksi PoPalla on vuorossa kotiavaus MuSa3:sta vastaan UK:n tekonurmella lauantaina 23.5. klo 15.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative