Porin Palloilijat

Carstenin mielestä PoPa on väärässä sarjassa

Julkaistu: 28.06.2014 - 11:11

Porin Palloilijat haluaa olla helposti lähestyttävä ja kaikille avoin jalkapalloseura. Yksi merkki onnistumisesta on, että Sinimyrskyn paidassa on totuttu näkemään myös ulkomaalaispelaajia. Tälläkin kaudella heitä on useita, ja yksi heistä on saksalainen Carsten Warzecha, joka pelaa ensimmäistä kauttaan PoPassa.

Hei Carsten! Kertoisitko hieman itsestäsi ja jalkapallotaustastasi?

Olen kotoisin Saksasta, mukavasta kaupungista tunnin ajomatkan päässä Berliinistä. 3,5 vuotta sitten sain mahdollisuuden tehdä töitä ulkomailla ja siksi olen nyt Porissa. Tämä on pieni kaupunki ja pidän siitä. Vuoden alusta lähtien olen pitänyt olostani Porissa yhä enemmän, koska olen voinut jatkaa jalkapallon pelaamista.

Melkein koko perheeni on pelannut jalkapalloa: isoisäni, setäni ja myös isäni. Alusta lähtien oli siis selvä, että minäkin pelaisin jalkapalloa. 6-vuotiaana saimme kouluun kutsun lähteä mukaan jalkapalloharjoituksiin ja niin aloitin jalkapallon pelaamisen. 17-vuotiaana pääsin pelaamaan ensimmäistä kertaa miesten otteluita, tuolloin kuudennessa liigassa. En tiedä kuinka sitä sarjatasoa voisi verrata Suomeen, koska meillä Saksassa on vähän enemmän liigoja kuin täällä. Pelasin siinä joukkueessa noin seitsemän vuotta ja ne olivat mahtavia aikoja, mutta työni oli kuitenkin vähän tärkeämpi.

Miten päädyit PoPaan?

Joulukuussa 2013 eräs veroasiantuntija kertoi, että Karhuhallissa pelaa eräs jalkapallojoukkue. Menimme sinne lopulta kahden työkaverini kanssa ihan vain pitämään hauskaa. Sitten kerran Juho (Lehtonen) pyysi minua pelaamaan PoPaan ja selitti joukkueen tilannetta ja mitä heillä oli suunnitelmissa. Se sai uteliaisuuteni heräämään ja siksi olen nyt tässä.

Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

Juniori-ikäisenä aloitin hyökkääjänä, myöhemmin pelasin keskikentällä ja on minulla muutaman vuoden kokemus puolustajanakin. Voin siis pelata melkein millä paikalla tahansa. Lempipaikkani on kuitenkin keskikentän keskellä, vähän puolustavassa asemassa, koska siinä melkein koko kenttä on edessäni. Syöttelen mieluummin kuin teen maaleja, eikä minulle ole oikeastaan tärkeää, kuka maalit tekee. Meillä on ihan tarpeeksi pelaajia, jotka osaavat sen homman.

Miten kausi on sujunut tähän asti ja kuinka se päättyy?

Kausi on alkanut mielestäni menestyksekkäästi. Harjoituskaudella voitimme vain yhden ottelun, joten en tiennyt mitä odottaa koko kaudelta. Voitimme kuitenkin kolme ensimmäistä ottelua ja loimme paljon maalipaikkoja. Joskus meillä on ongelmia puolustamisessamme ja mielestäni voisimme pelata enemmän joukkueena. Tällä hetkellä teemme vielä liikaa asioita yksin, mutta silti minulla on hyvä tunne jatkoa ajatellen.

En malttanut odottaa joukkueemme reaktiota (Noormarkun) Koittoa vastaan. Aiempien pelien perusteella tiesimme, että Koiton – aivan kuin meidänkään – ei pitäisi pelata Kuutosessa. Harmi kyllä hävisimme tuon ottelun, mutta teimme kovasti töitä joukkueena. Kaikki ei tietenkään mennyt ihan putkeen, mutta näytimme kuitenkin, että panemme heille kovaa hanttiin koko loppukauden ajan. Uskon, että mikään muu joukkue ei voi voittaa meitä kuin Koitto. Meillä on yhä mahdollisuutemme, kunhan keskitymme ja voitamme, mutta onhan se pitkä ja raskas tie.

Kuka on joukkueen aliarvostetuin pelaaja tällä hetkellä?

Sanotaan niin, että melkein kaikki ovat aliarvostettuja. Sen voi nähdä tuloksista ja siitä, että olemme olleet aina – Koitto-peliä lukuun ottamatta – parempi joukkue. Harjoituskaudella pelasimme muutamia hyviä pelejä Kolmosen ja Nelosen joukkueita vastaan ja se osoitti, mikä on meille mahdollista. Meillä on paljon hyviä yksilöitä ja minun mielestäni voisimme pelata sarjatasoa tai kahta korkeammalla kuin nyt.

Toni vai Juho, kumpi on kovempi?

Tämä on paha! Molemmat ovat erittäin... sanotaan intohimoisia ja he uhraavat paljon aikaansa joukkueelle. Valitettavasti en ole jutellut paljon Tonin (Järvi) kanssa, mutta hän selvästi pyrkii manageroimaan joukkuetta, mikä ei ole tavallista Kuutosessa pelaavalle joukkueelle. On verkkosivut raportteineen ja ottelukuvineen, olemme Facebookissa ja Twitterissä, meillä on melko hyvät harjoitusolosuhteet ja kotiotteluiden aikana meillä on pieni kioskikin. Lisäksi se, että meillä on harjoitukset kahdesti tai kolmesti viikossa, kertoo sekä Juhon että Tonin aktiivisuudesta.

Voitko antaa veikkausvihjeitä MM-kisoja ajatellen?

Älä kysy minulta! Olemme veikanneet pelejä töissä ja valitettavasti minua ei ole onnistanut, sillä olen viimeisellä sijalla koko porukasta. Etelä-Amerikan joukkueet ovat kuitenkin pelanneet erittäin hyvin lohkovaiheen aikana ja myös Ranska on ollut minulle pieni yllätys. Ja tietysti meidän Saksan joukkue on yksi suosikeista. Toivonkin, että voisimme vihdoin voittaa.

Haluaisitko sanoa jotain PoPan otteita seuraaville ihmisille?

Älkää koskaan lannistuko. Tämä ei ole helppo tie ja aina on edessä erilaisia ongelmia. Ei saa luovuttaa, vaikka nousu Vitoseen ei tapahtuisi heti. Elämä jatkuu ja aina tulee uusi mahdollisuus.

PoPa pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 29.6.2014 klo 18, kun UK:n tekonurmelle vieraaksi saapuu Merikarvian Into. Tervetuloa!

 

Sivuston toteutus | Kukumo Creative