Porin Palloilijat

Eurajoelta kotiintuomisiksi kolme pistettä ja kolhuja

Julkaistu: 03.07.2014 - 04:25

Sinimyrskyn oli aika taas lähteä tien päälle ja nyt matkan suuntana oli Eurajoki. FC Eurajoki teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta PoPa riisui FC Eurajoen nopeasti aseista ja voitti 1-6. PoPalla oli myös epäonnea matkassa, kun maalivahti Joni Johansson ja kapteeni Jukka Vehmas joutuivat jättämään kolhujen takia ottelun kesken.

Sinimyrsky lähti nälkäisesti hakemaan maalia ja 11. minuutilla Juho Lehtonen karkasi Markus Hytin syötöstä boxiin, mutta maalivahti onnistui torjumaan Lehtosen laukauksen. PoPan maali roikkui pitkään ilmassa, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta 14. minuutilla FC Eurajoki iski nopealla vastahyökkäyksellä ja maalivahti Joni Johansson tuli pitkälle vastaan. Eurajokelainen voitti kaksinkamppailun ja pääsi viimeistelemään tyhjiin 1-0-maalin. Samassa tilanteessa Joni Johansson sai kovan osuman polveen, mutta pystyi pienen tauon jälkeen jatkamaan urhoollisesti ottelua.

PoPan peliin tuli maalin myötä pieni suvantovaihe, mutta hetken päästä Sinimyrsky palasi kuskin paikalle. Noin 20. minuutin kohdalla Hytillä ja Jan Johanssonilla molemmilla oli paikka tasoittaa ottelu, mutta tilanteet kuivuivat heikkoon viimeistelyyn. PoPa tuli ottelussa 1-1 tasoihin 27. minuutilla, kun Justus Willmanin pomppiva laukaus löysi maalin jättäen FC Eurajoen maalivahdin vaille mahdollisuuksia. Muutama minuutti myöhemmin Hytti syötti Lehtoselle, joka peippaili kahdesta eurajokelaisesti ohi ja pamautti 1-2-johto-osuman 33. minuutilla.

Sinimyrsky oli pakotettu vaihtoon puoliajalla, kun Joni Johansson ei pystynyt jatkamaan ottelua ja Jaro Dahlman pääsi debytoimaan maalivahtina.

Dahlman joutui välittömästi torjuntatöihin 46. minuutilla, mutta Dahlman pystyi vangitsemaan korkean laukauksen hyppysiinsä. Ottelu alkoi kääntymään PoPalle entistä enemmän, kun 49. minuutilla Lehtosen nappisyötöstä Jan Johansson pääsi sijoittamaan 1-3-maalin. 53. minuutilla Vini Cavalcante harhautti tieltään kaksi puolustajaa ja yritti chipata kaukaa yli maalivahdin, mutta eurajokelainen sai torjuttua yrityksen kulmaksi. Vini pääsi kokeilemaan onneaan jälleen 59. minuutilla, kun mies murtautui röyhkeästi laidalta boxiin, mutta maalivahti pystyi toistamiseen torjumaan Vinin yrityksen.

70. minuutilla Sinimyrsky siirtyi jo 1-4-johtoon, kun Jan Johanssonin erinomainen vapaapotku boxin edestä meni komeasti maaliin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Johanssonilla oli paikka viimeistellä kolmas maali, mutta laukaus painui tolppaan. Juho Lehtonen liittyi Johanssonin kerhoon, kun 81. minuutilla Lehtonen viimeisteli illan toisen maalinsa ja vei PoPa 1-5-johtoon.

Ottelun viimeisillä hetkillä vielä tapahtui, kun Jukka Vehmas sai kokea kovan liukutaklauksen, eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Hetkeä myöhemmin FC Eurajoki laukaisi ylärimaan ja Dahlman sai pitää maalinsa puhtaana. Ottelun viimeinen tilanne nähtiin 86. minuutilla, kun eurajokelainen rikkoi boxissa ja pallo vietiin pilkulle, josta Konsta Merisalo sai kunnian viimeistellä 1-6-maalin.

FC Eurajoki - PoPa 1-6

'27 Justus Willman
'33 '81 Juho Lehtonen
'49 '70 Jan Johansson
'86 Konsta Merisalo

Sivuston toteutus | Kukumo Creative