Porin Palloilijat

Gert Pärna on Popan uusi päävalmentaja

Julkaistu: 19.02.2017 - 18:13

Porin Palloilijoiden edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa kaudella 2017 uusi mies, Gert Pärna. Oikeastaan Gert on uusi mies vain tässä roolissa, sillä hän on pelannut PoPassa eri rooleissa jo vuodesta 2012. Nyt hän siirtyy sivurajan toiselle puolelle valmennushommiin.

 

Kysyimme Gertiltä, millainen hän on valmentajana ja miltä tulevaisuus näyttää.

 

Kuka olet ja mistä tulet?

”Olen 26-vuotias, Tallinnassa syntynyt ja 5-vuotiaasta asti Porissa asunut.”

 

Kerro hieman omasta jalkapallo- ja PoPa-taustastasi

”Löysin jalkapallon 13-vuotiaana. Hyökkääjänä olen enimmäkseen viihtynyt ja joskus olen kiitänyt myös laiturina. Aloitin Toejoen Veikoissa ja olen käynyt sen jälkeen useammassakin seurassa. PoPassakin tuli pelattua junnuvuosina. Nykyiseen PoPaan tulin mukaan 2012 syksyllä ja pelannut seurassa siitä asti. Kaikki nuo ovat olleet hienoja kokemuksia.”

 

Aloitat nyt ensi kertaa edustusjoukkueen päävalmentajana. Mitkä ovat päällimmäiset tunteet ja ajatukset?

”Mahtava! Olen aina unelmoinut valmentamisesta. Aloittaessani jalkapallon aloin myös pelaamaan kaikenlaisia managerointipelejä. Siitä oikeastaan lähti suurempi innostus myös valmentamiseen. Olen aina ajatellut peliä sillä tavalla, että miten sitä voisi kehittää. Joskus kentällä ollessani ehkä vähän liikaa keskityin muiden tekemiseen, enkä ainoastaan omaan peliini.

PoPan päävalmentajana aloittaminen on aivan loistava mahdollisuus haastaa ja kehittää itseäni valmentajana sekä ihmisenä.”

 

Millaisena valmentajana itseäsi pidät ja mitkä ovat vahvuuksiasi?

”Pidän itseäni vaativana valmentajana. Olen vaatinut myös itseltäni paljon kentällä ollessani. Jokaisen on hoidettava oma roolinsa ja toteutettava sovittua pelitapaa. Jos joku lipsuu siitä, silloin koko joukkue kärsii.

Pidän vahvuutenani täydellisyyden tavoittelua, vaikka en tiedä onko se vahvuus vai heikkous. Löydän aina parannettavaa. Mutta se on totuus: aina on parannettavaa. Vaikka luulet olevasi hyvä, niin sinulla on aina mahdollisuus olla parempi ja siihen itsekin pyrin.”

 

Palloliiton piirimuutoksen myötä Nelonen pelataan nyt kolmessa lohkossa ja otteluita on enemmän kuin viime kaudella. Mitä ajatuksia tämä muutos sinussa herättää?

”Edessä on pitkä ja kova kausi. 21 peliä ja jokainen on voitettavissa. Mitä vain voi tapahtua kauden mittaan. Harjoittelemme kovaa ennen kautta ja olemme valmiita taistelemaan pisteistä kauden jokaisen 1890 minuutin aikana.”

 

Missä näet itsesi vuonna 2020?

”Näen itseni seuran valmentajana, joka taistelee noususta Suomen 2. divisioonaan…”

 

Mikä PoPan vastustajista herättää eniten sinussa eniten tunteita? Miksi?

”Hyvä kysymys. Jokainen tietysti, mutta viime vuosilta tutuksi tullut Noormarkun Koitto nousee esille. Jokainen kamppailu on ollut todella kiihkeä meidän ja Koiton välillä. Uskon, että jokainen PoPan toiminnassa mukana oleva, niin kannattaja kuin pelaajakin, varmasti haluaa heidän päänahkansa. Tällä kaudella meillä on kolme mahdollisuutta ottaa se.”

 

Mitä muuta haluaisit sanoa? Sana on vapaa!

”Olen varma, että tästä tulee hyvä kausi, mikäli pelaajat ovat sitoutuneita. Kovaa kyytiä on tulossa, joten olkaa kannattajat ja etenkin pelaajat valmiina!”

 

 

Sivuston toteutus | Kukumo Creative