Porin Palloilijat

Haastattelussa Kalle Anttila

Julkaistu: 07.05.2013 - 06:24

Porin Palloilijat onnistui kaappaamaan naapuriseura MuSasta harjoituskauden aikana todellisen suurpelurin, Kalle Anttilan. Kalle on ehkä pieni mies, mutta ainakin puheet ovat suuria. Mitä Kallelle kuuluu aivan kauden avausottelun alla?

Hei Kalle! Kertoisitko hieman itsestäsi ja jalkapallotaustastasi?

Syntyjäni olen Siikaisten Leväsjoelta maailmalle lähtenyt nuorimies, ja olen siis jo monta vuotta vaikuttanut ja ihastuttanut Porissa. Aloitin futiksen siinä 12 vuoden ikäisenä Pomarkun Urassa pelaten ja kokemalla monia erittäin hienoja hetkiä. Futis on aina ollut erittäin lähellä sydäntäni ja onnekseni olen säilynyt hyvin terveenä, sillä olen pystynyt nauttimaan kuningaslajista parhaani mukaan.

Sinulla on Facebookissa oma faniryhmä. Miksi?

Haha, hyvä kysymys! Sen verran voin paljastaa, että tämä ei ollut minun idea! Tähän voisin vastineeksi heittää, että miksi Mikael Forssellilla on oma faniryhmä? Suurilla tähdillä pitää olla oma ryhmä fanitukseen. Tietenkin oma ryhmäni on PoPalle hyvää mainontaa, enkä itsekään pistä tätä överiä fanitustani pahakseni.

Pelasit viime kaudella Vitosta MuSa3:n riveissä. Millä sinut saatiin houkuteltua sieltä PoPaan?

MuSassa oli omat hyvät puolensa, paljon hyviä jätkiä. Terveiset Tommi Laaksoselle. Siirtoon ei liity mitään sen suurempaa dramatiikkaa. Kenties halusin vain vaihtelua? Minua houkuteltiin PoPaan jo pidemmän aikaa, ilmeisesti jotain hyvää olin saanut MuSassa siis aikaan. Siirto PoPan riveihin antoi uudenlaisia haasteita, enkä ole katunut päätöstäni. PoPassa on hyvä henki ja tekemisen meininki.

Millainen pelaaja olet ja mikä on roolisi PoPassa?

Tähän osaisi varmaan joku muu antaa erittäin teräviä vastauksia, mutta yritän itse vastata tähän jotain “järkevää”. Pelaajana yritän tsempata joukkuetta, muun muassa antaen aina hyvää palautetta tovereille. Huutamisessa ja haukkumisessa ei ole mitään järkeä. Mitä pelillisiin ominaisuuksiin tulee, niin olen mielestäni monipuolinen pelaaja. Minua voi käyttää lähes millä tahansa pelipaikalla. Talvisarjassa ja harkkapeleissä olen pelannut aina kärkimiehestä toppariin asti, mutta luojan kiitos en ole joutunut vielä veskariksi. Roolini tulee varmasti kauden aikana vaihtumaan useaan otteeseen, mutta tavoite olisi vakiinnuttaa paikka avauksessa, oli pelipaikka mikä tahansa. 15 maalia.

Millaiset paineet joukkueella on tällä kaudella ja miten ne käsitellään?

Uskon, että joukkueellamme ei ole juurikaan paineita. Rosterimme on vahvistunut kauden lähestyessä huomattavasti, ja uskon, että monet tulevat yllättymään meidän pelaajien erittäin laajasta ja laadukkaasta tasosta. Pystymme haastamaan kenet vain Vitosessa. Tavoite on tietenkin kovin mahdollinen eli nousu Neloseen. Edetään peli kerrallaan ja katsotaan kauden lopussa missä ollaan. Tällä tavalla mielestäni asiat pitää käsitellä.

Kuka popalainen yllättää kaikki kaudella 2013 ja miten? Äläkä nyt mainitse itseäsi…

Harmi, olisin halunnut mainita itseni! No, mutta jos totta puhutaan, niin uskon erityisesti Johanssoniin. Erittäin taitava pelaaja, joka tulee kehittymään vielä suurin harppauksin. Joukkueemme on kylläkin täynnä hyviä yksilöitä, mutta mainitsemallani pelurilla on kaikki edellytykset loistaa tulevalla kaudella.

Kenen selän olisit valmis pesemään joukkueen saunaillassa ja miksi?

Kenet valitsisin joukkueemme karpaaseista! Sanotaan vaikka Ville Viljanen. Siinä on karvainen mies!

Haluatko lähettää terveisiä PoPan kannattajille tai henkilökohtaisille faneillesi?

Vastaan lyhyesti PoPan kannattajille ja omille faneilleni. Tulkaa seuraamaan! Kalle on parasta paikan päällä! Kiitos!

Kalle Axel Anttila fan club Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Kalle-Axel-Anttila/351352048299001

Teksti: Tommi Aho

Sivuston toteutus | Kukumo Creative