Porin Palloilijat

HaPo punnersi PoPan rinnalle ja ohi

Julkaistu: 01.10.2012 - 18:58

Sunnuntaina Porin Palloilijat suunnisti kauden toiseksi viimeiseen kamppailuun Harjavaltaan, jossa odotti nälkäinen HaPo. Joukkueiden viime kohtaaminen on kesäkuulta, ja silloin joukkueet mättivät peräti kahdeksan maalia pelin päätyttyä 4–4 tasapeliin.

Sinimyrskyn unelma-alku

PoPa sai otteluun lentävän lähdön. Vasta kaksi minuuttia oli pelattu, kun joukkueen kapteeni Niko Koivunen vei suojattinsa 0–1 johtoasemaan karmaisevalla kanuunalla 16 metristä. Sinimyrskyn lentokeli sai samantien jatkoa 5. minuutilla, kun hyökkääjä Otto Saarni laukoi pallon kliinisesti HaPon maalivahdin ohi ja PoPa lisäsi johtoaan 0–2:een.

Synkän viisiminuuttisen jälkeen HaPo heräsi kauneusuniltaan ja alkoi tosissaan taistella pisteistä. Etenkin harjavaltalaisten kova prässi alkoi tuottaa PoPalle vaikeuksia luoda hyökkäyksiä, ja HaPo pääsi usein katkaisemaan jo keskikentällä PoPan yritykset. HaPon parhaimpia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla oli 21. minuutilla syntynyt tilaisuus, kun juonikkaat harjavaltaiset pelasivat nopealla seinäsyötöllä PoPan puolustuksen rikki, mutta harjavaltalainen joutui toteamaan lopulta maalivahti Jukka Vehmaksen paremmaksi.

HaPon villi painostus oli vielä 40. minuutilla tuoda palkinnon joukkueelle, kun Vehmas torjui ensin mainiosti HaPo hyökkääjän kovan laukauksen ja irtopalloon ensimmäisenä päässyt harjavaltalainen suti pallon reippaasti yli maalin.

Porilaiset murtuvat

Toinen puoliaika käynnistyi samoissa merkeissä kuin mihin ensimmäinen puoliaika päättyi. HaPo lähti hakemaan kaivattua kavennusmaalia vimmatusti ja saikin kaipaamansa 1–2 maalin 55. minuutilla, kun koko pelin oivallisesti laitoja hyväksi käyttänyt HaPo pääsi nousemaan laidalta. Rangaistusalueen edestä löytyi HaPon pelaaja, joka laukaisi terävän maanuoliaisen alakulmaan.

Maalin myötä harjavaltaisten selässä ollut apina katosi, eikä kulunut kuin kolmisen minuutta, kun peli oli jo 2–2. Jälleen HaPo pääsi murtautumaan laidalta ja oikeaoppisesti laituri pelasi palloa maalille, josta löytyi valkopaitainen pelaaja, joka tälläsi suoraan syötöstä pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Harjavaltalaiset olivat todella lähellä siirtyä ottelussa 3–2 johtoon, kun harjavaltaisten kulmapotkussa HaPo hyökkääjä nousi korkeammalle ja pääsi puskemaan maalia kohti. Ainoastaan Vehmaksen loistotorjunta piti pelin edelleen 2–2:ssa.

Pitkän tovin jälkeen, 67. minuutilla, oli myös PoPalla maalipaikka, kun Justus Willman riisti HaPon puolustajalta pallon ja lähti salamannopeasti juoksemaan maalille. Willman harhautti edestään vielä toisen HaPo-pelaajan näyttävästi, mutta valitettavasti komea suoritus ei päättynyt maaliin vaan laukaus suuntautui sen yli.

HaPo meni ottelussa 3–2 johtoon 71. minuutilla, kun kulmapotku annettiin etukulmalle, jossa odotti harjavaltalainen. Hän ei erehtynyt vaan jatkoi pallon maaliin ohi voimattoman Vehmaksen. Vielä 73. minuutilla PoPa sai mahdollisuuden tasoittaa pelin, kun Jan Johansson syötti upeasti Gert Pärnan läpiajoon, mutta viimeistely ontui ja laukaus meni hivenen ohi.

PoPa ei kyennyt aloittamaan lopullista kiriään vaan koko ottelun aloitusta huolimatta erinomaisesti pelannut HaPo tyrehdytti Sinimyrskyn yritykset täydellisesti. Harjavaltalaisten neljäs maalikaan ollut kaukana 83. ja 86. minuutilla, kun HaPon pelaaja oli karannut molemmissa paikoissa kasvokkain Vehmaksen kanssa, mutta jälleen Vehmas oli edessä ja esti hyökkääjän yritykset. Ottelu päättyi lukemiin 3–2.

Kausi 2012 on sinettiä valmis, ja Sinimyrsky pelaa kauden viimeisen ottelunsa Mäntyluodossa MäKiä vastaan lauantaina 6.10. Tule kannustamaan PoPa voittoon kauden 2012 viimeisessä ottelussa!

HaPo – PoPa 3–2
’2 Koivunen
’5 Saarni

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative