Porin Palloilijat

Hurja taisteluilme ei tuonut pisteitä

Julkaistu: 15.05.2013 - 06:13

PoPa sai vastaansa jo toisen Vitosen ennakkosuosikin lyhyen ajan sisään. Tällä kertaa raumalaisten sijasta vastaan tuli porilaisia, kun Jazz2 avasi sarjakautensa Sinimyrskyä vastaan. PoPan periksiantamattomuus ja kova taistelu-ilme palkittiin toisella puoliajalla, mutta Jazz2 klaarasi silti pisteet numeroin 6–3.

Odotetun vahvat vieraat

Jazz2 ei odotetusti aikaillut. Ottelua ei oltu pelattua edes täyttä minuuttia, niin Jazz2 pääsi hyödyntämään PoPan nukahduksen ja siirtyi 0–1 johtoon. Eikä tässä vaiheessa ottelua PoPan ollut muuta kuin hyväksyttävä asemansa ja keskityttävä enemmän puolustukseen ja hakemaan vastahyökkäyksistä maaleja. Jazz2 pääsi kuitenkin tempaisemaan PoPan vimmatusta taistelusta huolimatta vielä muutaman maalin, ja Ari Tuurin torjumasta rangaistuspotkusta huolimatta Jazz2 johti peliä 26. minuutin jälkeen jo 0–4.

PoPa ei pannut päätään pensaaseen masentavista lukemista huolimatta, vaan alkoi päästä peliin sitä paremmin mukaan mitä pidemmälle ensimmäistä puoliaikaa pelattiin. 34. minuutilla Santeri Hakomäki ajoi röyhkeästi boxin sisään, mutta harmittavasti veto kaarsi ohi takakulman. Sinimyrskyn ensimmäinen maali oli enemmän kuin lähellä, kun Karri Laihonen kirmasi läpiajoon kuin kojootti konsanaan 36. minuutilla ja ohittikin näyttävästi Jazz2:n maalivahdin, mutta viime hetkellä Jazz2:n puolustaja pääsi pelastamaan tilanteen potkaisemalla pallon päätyrajasta yli. Tauolle mentiin 0–4 lukemissa.

Kiri alkaa

Jazz2 tuntui tyytyvän johtoonsa ja tähän PoPa iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. 54. minuutilla Juho Lehtosen vapauttava syöttö päästi Gert Pärnan puolittaiseen läpiajoon, mutta Jazz2:n maalivahti torjui tämän tulemalla vastaan ketterästi.  Pitkän painostusjakson jälkeen ja upean loppuun asti pelaamisen ansiota PoPa pääsi juhlimaan 65. minuutilla 1–4 kavennusmaalia. Pallo oli menossa jo yli päätyrajan, kun Sami Jones sai vielä mustekalamaisillaan lonkeroillaan pelastettua pallon omalle joukkuetoverilleen, joka keskitti upean pallon Leväsjoen omalle sankarille Kalle Axel Anttilalle. Anttila ei antanut armoa vaan puski pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Maali antoi entistä enemmän uskoa PoPan tekemiseen ja hetkeä myöhemmin 67. minuutilla oltiin siinä pisteessä, että Sinimyrskyn pelaajaa rikottiin boxissa ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asteli Lehtonen, joka ei erehtynyt ja hetkessä tilanne oli vaihtunut numeroihin 2–4. Unelma noususta kuitenkin valitettavasti tyssäsi jo samalla minuutilla.  Jazz2:n maalivahti otti pallon haltuunsa maalin jälkeen tarkoituksenaan mitä ilmeisimmin pelata mahdollisimman paljon aikaa pois pelikellosta. Lehtonen lähti hakemaan palloa vauhdikkaasti maalivahdin sylistä pois liiankin kovakouraisesti ja tästä tuomari antoi suoran punaisen kortin.

Yhden miehen alivoimalla PoPa pystyi silti hetken luomaan varsin hyvin hyökkäyspeliä Jazz2:n päätyyn, eikä 3–4 kavennusmaali ollut kaukana. Jazz2 kävi kuittaamassa itselleen yhden maalin lisää 74. minuutilla ja vaihtoi numeroiksi 2–5. Heti maalin jälkeen nähtiin Niko Koivusen komea kaukolaukaus, jonka Jazz maalivahti pystyi vain vaivoin torjumaan. Viimeisen kympin aikana nähtiin vielä kaksi maalia. Toinen oli 82. minuutilla Jazz2:n 2–6-maali ja PoPan 3–6-maali. Kotijoukkueen maali syntyi Jan Johanssonin antamasta vaparista, jonka ohjasi sisään Santeri Hakomäki. Lopputulos 3–6.

Vitosen jättiläiset on nyt pelattu alta pois ja seuraavaksi PoPa saa vastustajansa Eurajoelta.

PoPa – FC Eurajoki sunnuntaina 26.5 klo 18:00.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative