Porin Palloilijat

Islam Sekez masensi Visan

Julkaistu: 01.09.2014 - 05:33

Syksyisenä sunnuntaina Sinimyrsky sai kotiluolaansa vastaansa Ruosniemen Visan. Visa aiheutti suuria ongelmia hyvällä asenteellaan PoPalle, mutta Islam Sekezin vaihto kentälle toisella puoliajalla käänsi ottelun suunnan. Sekez maalasi hattutempun ja johdatti PoPan voittoon maalein 7-3 (2-2).

 

Visa shokeerasi Taivaansinisiä heti ottelun alussa, kun 45 sekunnin jälkeen ruosniemeläiset pelasivat boxissa vapaana olleelle hyökkääjälle, joka niittasi pallon maalivahti Roope Ahtiaisen tavoittamattomiin.

 

PoPa ei järkyttynyt Visan 0-1-maalista. 4. minuutilla Jukka Vehmas vapautti oikealta laidalta Tuukka Hakalan, jonka keskitys tipahti maaliahneelle Gert Pärnalle, joka toi PoPan tolpan kautta 1-1 tasoihin.  Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jan Johanssonin keskityksen jatkoi Carsten Warzecha maalille, mutta valitettavasti veto kolahti tolppaan.

 

Visa oli koko ottelun ajan valmis iskemään nopeasti vastaan, mikäli joukkue onnistui riistämään pallon PoPalta keskikentällä. Näin tapahtui 18. minuutilla, kun visalainen onnistui riistossa ja vei vikkelästi pallon ylöspäin, josta levitti keskelle boxiin hyökkääjälle. Ruosniemeläisen ensimmäisen laukauksen torjui Ahtiainen ja jatkopallosta visalainen kokeili uudestaan, mutta pelastavana enkelinä ollut Vehmas pelasti maalin päällään maaliviivalta.

 

Vehmas oli todella lähellä viedä joukkueensa johtoon 25. minuutilla, kun Warzechan upea matala keskitys takatolpalle tavoitti kapteenin, mutta Vehmaksen laukaus pamahti ylärimaan ja siitä maaliviivalle, josta Visan maalivahti otti pallon haltuunsa.

 

Visa hyödynsi kylmästi PoPan karmaisevan harhasyötön 34. minuutilla, josta kärkimies irtosi läpiajoon ja ohitti samalla Ahtiaisen, josta miehen oli helppo viimeistellä 1-2-maali. Lisää oli lähellä tulla 43. minuutilla, kun ruosniemeläiset pelasivat parilla kosketuksella hyökkääjänsä laukaisupaikkaan, mutta pallo meni muutaman sentin oikealta ohi.

 

Sinimyrsky sai kaivatun tasoitusmaalin juuri ennen puoliaikavihellystä, kun Juho Lehtonen sai kokeilla vetoaan boxin edestä ja laukaus otti kimmokkeen Visan puolustajasta, josta pallo meni tolppaan ja upposi verkon perukoille.

 

Toinen puoliaika alkoi kyttäilyllä, eikä kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi mitään vaarallista. Kunnes kuin salama kirkkaalta taivaalta Visa siirtyi ottelussa 2-3-johtoon 64. minuutilla, kun keskiympyrän kaarelta annettu korkea vapaapotku meni kuin menikin maaliin.

 

Maalin jälkeen kentälle kirmasi Islam Sekez, jonka ei tarvinnut kauaa kentällä viipyä ilman maalimerkintää. Jan Johanssonin kulmapotku 70. minuutilla tippui boxiin, josta Sekez törkkäsi ottelun 3-3 tasoihin. Seuraavaksi Sekez maalasi minuuttia myöhemmin, kun Visan puolustajat sekoilivat urakalla ja Sekez oli hereillä ja jatkoi pallon liukumalla maaliin.

 

Ruosniemeläisten selkärangasta kuului viimeistään naksahdus 75. minuutilla, kun Jan Johanssonin laukaus meni helposti maaliin visalaisten maalivahti käsien kautta. Sekezin täydellinen ilta sai kruununsa 78. minuutilla, kun Sekez ajoi röyhkeästi laidalta boxiin ja viimeisteli kliinisesti 6-3-maalin oikeaan takakulmaan.

 

Illan hämärtyessä nähtiin vielä yksi osuma, kun 86. minuutilla Jani Lahtisen läpisyöttöön kerkesi ensimmäisenä Warzecha, joka jalomielisesti tarjosi viereen Miko Dahlmanille ja Dahlman viimeisteli 7-3-maalin.

PoPa – RuosV 7-3 (2-2)
’4 Gert Pärna
’45 Juho Lehtonen
’70 ’71 ’78 Islam Sekez
’75 Jan Johansson
’86 Miko Dahlman

Sivuston toteutus | Kukumo Creative