Porin Palloilijat

Jokapaikanhöylästä seuran puheenjohtajaksi

Julkaistu: 19.12.2012 - 05:00

Porin Palloilijat ry:n tuore puheenjohtaja Toni Järvi on kiireinen mies. Varsinaisten töidensä lisäksi häntä on työllistänyt viime talvesta alkaen Porin Palloilijoiden edustusjoukkue.

Monipuolinen rooli edustusjoukkueessa

Toni toimi viime kaudella PoPan joukkueenjohtajana, mutta tavallaan myös apuvalmentajana. Muutamassa pelissä hän toimi myös joukkueen vastuuvalmentajana. Hänen monipuolisen roolinsa viime kauden joukkueessa täydentää Merikarvian Intoa vastaan tulleet 20 peliminuuttia.
- Kenttä oli Merikarvialla läpimärkä. Kengät upposivat nurmeen. Kyseessä taisi olla alasarjan voittokamppailu, Toni muistelee.
- Aika vajaalla kokoonpanolla jouduttiin kuitenkin menemään, kun minäkin jouduin kentälle.

PoPaan liittyvää taustaa Tonilla on vuodesta 2007 lähtien. Silloin hän muistaa olleensa ensimmäistä kertaa katsomassa Sinimyrskyn peliä. Silloin seuran edustusjoukkueen viittaa kantoi FC PoPa, ja vastustajana oli Maskun Palloseura. Vuodesta 2008 asti Toni oli aktiivisesti mukana PoPan kannattajaryhmässä, Siniverisissä.
- Siniveriset loivat Poriin eurooppalaista kannatuskulttuuria. Porukka seurasi joukkuetta ympäri Suomea, jolloin myös kasvoi vahva tunneside seuraa kohtaan. Nyt nämä samat intohimoisesti PoPaan suhtautuneet ihmiset ovat seuran johdossa ja pelaamassa edustusjoukkueessa, Toni kertoo.

PoPalle on elintilaa

Tonin linjanvedot ja tavoitteet seuratoiminnan suhteen ovat tässä vaiheessa erittäin maltillisia.
- Haluan saada johtokunnan toimimaan aktiivisesti. Homma pitää saada nyt liikkeelle, ja tavoitteena on kehittää PoPaa eteenpäin, Toni kertoo tavoitteistaan puheenjohtajana.
Viime kauden alkua Toni sanoo erityisen vaikeaksi, koska uusi edustusjoukkue piti saada kasaan niin nopealla aikataululla. Nyt tilanne on toinen, mutta ei silti helppo.
- Seuran toiminta tarvitsee nyt uutta aloituspotkua, koska toimintaa ehdittiin jo ajamaan alas ennen nykyisen johtokunnan valintaa.

Seuran toimintaa ei ainakaan helpota se, että Porissa riittää seuratarjontaa jalkapallon saralla. Tonin mielestä historialliset syyt kuitenkin puhuvat PoPan toiminnan jatkumisen puolesta.
- Kaupungin vanhin palloilun erikoisseura täytyy pitää elossa, Toni toteaa painokkaasti.
Mitä PoPa sitten voi tarjota?
- Mielestäni PoPan pitää hakea elintilaansa kaupungin jalkapallokartalla panostamalla toiminnan nykyaikaisuuteen ja edustusjoukkueen urheilullisuuteen. Siihen ei kuulu viinanhuuruinen höntsäily.
Toni näkee PoPan hyvänä vaihtoehto kilpailullisesta jalkapallotoiminnasta kiinnostuneille pelaajille.
- Pelaajillakin pitää olla annettavaa seuralle, eikä vain toisin päin.

Ovet auki yhteistyölle

Porilaisten jalkapalloseurojen yhteistyöasiat puhuttavat alan piirejä aika-ajoin. Toni pitää yhteistyötä mahdollisena ja mahdollisuutena.
- Henkilökohtaisesti olen avoin seurojen väliselle yhteistyölle, kunhan se hyödyttää kaikkia osapuolia.
- En halua, että PoPa on kaupungin jalkapalloyhteisön kiistakapula. Porilainen futis ei pääse eteenpäin ilman jonkinlaista yhteistyötä, Toni toteaa.
Seurojen yhdistymisistä Toni kuitenkin kieltäytyisi.
- Seurafuusioihin ei pitäisi mielestäni lähteä. PoPa pystyy kasvamaan itsenäisestikin.  Junioritoiminnassa yhteisjoukkueet ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto – siis sitten, kun PoPa kykenee sellaiseen toimintaan.

Tulevaisuudesta Toni ei puhu suuria. Hän kuitenkin toteaa, että hyvän tason saavuttaminen seurajohtamisen saralla ei vaadi ihmetekoja.
- Suomen jalkapallon huipputasollakin seurajohtaminen on aika vaatimattomalla tasolla markkinoinnin ja muun sellaisen osalta. Se pystytään PoPassakin saavuttamaan.

Tonin silmin seuran tulevaisuus on valoisa.
- PoPa on elvytetty ja kuntoutus on alkanut.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative