Porin Palloilijat

Kauden viimeinen kotipeli päättyi komeaan voittoon

Julkaistu: 19.09.2012 - 06:48

PoPa ja MuSa3 kohtasivat toisensa tiistaina 18.9. jo kolmannen kerran tällä kaudella. Viime kohtaaminen toukokuussa päättyi tasaisen väännön jälkeen Ruosniemellä 0–0. Nyt kyseessä oli myös PoPan kauden 2012 viimeinen kotipeli, jota saatiin viettää kaatosateessa alusta loppuun asti.

Harvalukuinen yleisö ei päässyt herkuttelemaan ensimmäisellä puoliajalla todellisilla maalipaikoilla, vaan enemmän nähtiin kiivasta taistelua pallonhallinnasta. Vaarallisimmat maalipaikat nähtiin molemmilta joukkueilta erikoistilanteista. PoPalla oli kaksi maukasta vapaapotkua MuSa3:n rangaistusalueen läheisyydestä, mutta Jan Johanssonin antamat vapaapotkut kohdistuivat muuriin ja yli. MuSa3:n antama vapaapotku lähes samoilta etäisyyksiltä sen sijaan päätyi PoPa maalivahdin Ari Tuurin hyppysiin.

Vieraiden maalivahti loistaa

Moni ei olisi uskonut, että kyseessä on edelleen sama peli, kun toinen puoliaika käynnistyi. Aivan kuin molempien joukkueiden peliin olisi tullut jokin ylimääräinen vaihde, koska peli alkoi aaltoilla päästä päähän.

47. minuutilla Jorge Mendoza pääsi puskemaan Jan Johanssonin antamasta keskityksestä, mutta maalin syntymisen tiellä oli ainoastaan ylärima. Vain hieman myöhemmin samalla peliminuutilla Gert Pärna karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa MuSa3:n maalivahti veti pidemmän korren ja torjui jaloillaan Pärnan yrityksen. Näiden tilanteiden jälkeen oli MuSa3:n vuoro iskeä vastaan, ja PoPa sai kiittää maalissa loistavasti pelannutta Ari Tuuria, joka liimasi 52. minuutilla erinomaisesti MuSa-hyökkääjän laukauksen. Tämän jälkeen vain onni pelasti PoPan, kun hetkeä myöhemmin MuSa3 hyökkääjän pää ei kestänyt vaan hän laukaisi pallon ohi tyhjästä maalista.

55. minuutilla Tuurin loisto-otteet jatkuivat, kun mies tuli pitkälle vastaan ja tylsytti MuSa3:n mahdollisen läpiajon. PoPalla oli 58. minuutilla mahtava tilaisuus siirtyä johtoon, kun Pärna riisti alimmalta puolustajalta pallon ja pääsi juoksemaan läpiajoon. Jälleen kuitenkin MuSa3:n maalivahti pääsi näyttämään pitkää nenää Gertille torjumalla PoPa hyökkääjän yrityksen. Samassa tilanteessa vielä Justus Willman pääsi kokeilemaan laukaustaan, mutta tämänkin MuSa3:n maalivahti kaappasi kiinni.

70. minuutilla Jan Johansson antoi littimäisen läpisyötön Pärnalle ja jälleen tämä maaliahne hyökkääjä oli kasvokkain MuSa3:n maalivahdin kanssa.  Musa3:n maalivahti herätti katsomossa jo epäuskoisia tunteita, kun mies otti taas käsittämättömän torjunnan ja esti Pärnan laukauksen sormenpäillään.

PoPan ketsuppipullo aukeaa

75. minuutilla pallo löytyi viimeinkin MuSa3:n maalista ja PoPa siirtyi 1–0 johtoon. Jan Röngän vapaapotkusta antama hieno keskityspallo löysi rangaistusalueelta tähän otteluun kapteeniksi valitun Rami Välimäen, joka ei antanut armoa vaan puski pallon tyylikkäästi maaliin.

Lisää herkkua PoPalta nähtiin 81. minuutilla, kun Jan Johansson antoi sen legendaarisen hevosenpotkunsa laulaa noin 35. metristä. Pallo meni sensaatiomaisesti maaliin ja tilanteeksi vaihdettiin 2–0. 85. minuutilla koko ottelun näkyvin hahmo Johansson antoi jälleen mainion läpisyötön Pärnalle, joka oli päättänyt, että tällä kertaa hän on se, joka näyttää pitkää nenää. Pärna laukoi ja pomppujen kautta pallo päätyi maaliin asti vaihtaen täten lukemat 3–0:aan.

Peli vihellettiin hetken kuluttua päätökseen ja kaikilla oli pelin jälkeen ainoastaan yksi asia mielessä – mennä lämmittelemään kotiinpeiton alle.

PoPan pelit jatkuvat poikkeuksellisesti jo tämän viikolla lauantaina 22.9., kun Sinimyrsky matkaa alasarjan kärkipeliin kiehtovalle Merikarvialle.

PoPa – Musa3 3–0
’75 Välimäki
’81 Johansson
’85 Pärna

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative