Porin Palloilijat

Kesäinen ilotulitus

Julkaistu: 27.05.2013 - 03:36

Sinimyrsky pelasi kolmannen ottelunsa upeassa kesäkelissä FC Eurajokea vastaan. Noin nelikymmenpäinen yleisö pääsi nauttimaan maaleista oikein urakalla, kun PoPa voitti eurajokelaiset ylivoimaisesti lukemin 12–2 (4–1).

Heti paukkuu

PoPa ei antanut tippaakaan armoa eurajokelaisille, sillä välittömästi vahvan prässin ansiosta Gert Pärna karkasi laukaisupaikkaan ja jatkopallosta Karri Laihonen puski pallon maaliin ja vei PoPan 1–0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Seuraava paikka tuli toisella peliminuutilla Jan Johanssonin antamasta vapaapotkusta, mutta maalivahti syöksyi komeasti pallon tielle.

Pelin painopiste oli jatkuvasti Eurajoen puolustusalueella eikä PoPa jättänyt moista tilaisuutta käyttämättä. 10. minuutilla Johansson luikerteli kuin käärme konsanaan keskikentältä hyökkäysalueelle, josta vapautti Gert Pärnan boxiin. Pärna näki keskellä odottelevan maalinälkäisen Laihosen, joka pääsi naatiskelemaan lukemiksi 2–0.

Maalintekijöiden lista alkoi muistuttaa legendaarista presidentinvaalien ääntenlaskentaa ”Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen…”, kun Laihonen viimeisteli 16. peliminuutilla pilkusta PoPalle jälleen maalin.  ”Laihonen, Laihonen, Laihonen”. Laihoselle hattutemppu ja PoPalle 3–0 johto.

30. minuutilla eurajokelaiset tulivat peliin mukaan kaventamalla ottelun 3–1:een komealla vapaapotkulla. Tästä Sinimyrsky ei hätkähtänyt, vaan 42. minuutilla maalintekijöiden listaan saatiin vaihtuvuutta, kun Sami Jones pääsi iskemään 4-1 maalin Timo Riihentuvan mainiosta tarjoilusta.

Lopullinen repeäminen

Toisella puoliajalla Eurajoki näytti, ettei tämä ottelu ole vielä pelattu. 52. minuutilla joukkue sai 4–2 kavennusmaalin käsittämättömästä flipperipallosta, kun peliväline painui verkon perukoille parin pelaajan kautta. Koko peli oli PoPan hallussa niin tukevasti, että seksikarusellia jatkettiin entiseen malliin. Heti 55. minuutilla Riihentuvan tarjoilusta pääsi tällä kertaa nautiskelemaan Jaakko Pitkänen, joka ei erehtynyt vaan vaihtoi numeroiksi jo 5–2. Joukkue innostui Jaakon maalista niin, että koko joukkue lähti onnittelemaan Jaakkoa ja kaatoi miehen maahan tehden kunnon kasan. Kun kerran Pitkänen löysi maalijyvän, mikä ettei tehdä lisää: 56. minuutilla Pitkänen teki myös 6–2 maalin.

Maalinälkä alkoi tulla muillekin pelaajille. 59. minuutilla jälleen kerran Riihtentupa tarjoili pystysyötön kuin itse kuningas Jari Litmanen konsanaan ja Gert Pärnä juoksi läpiajoon. Tilanteesta tuli tuttu tarina – pallo oli jo seitsemännen kerran maalissa. 65. minuutilla PoPalle tuomittiin toinen pilkku ja pallon taakse asteli Kalle Axel Anttila. Katsomossa jo suunniteltiin viuhahdusta, mikäli maali syntyy. Anttila laittoi pallon maaliin, mutta valitettavasti – naiskatsojien iloksi – viuhahdusta ei nähty.

Santeri Hakomäki tuumaili, ”Perkele, meikähän ei oo tehnyt vielä maalia”. Niinpä 70. minuutilla Anttila vapautti Hakomäen laidasta läpi ja Hakomäki laukaisi pallon etukulmasta tolppaa hipoen maalin. Lukemat 9–2. Jatkaako PoPa vielä maalintekoa? No mikä jottei! 74. minuutilla kapteeni Niko Koivunen lähetti korkean pystypallon boxiin. Eurajoen maalivahti hölmöili, eikä saanut palloa haltuunsa, ja paikalla oli kuin herhiläisenä konsanaan Vinicius Cavalcante, joka vei pallon ja teki tyhjiin 10–2 maalin. Kansalle oli hupia tarjolla loppuun asti, kun 75. minuutilla Pitkänen keskitti maagisesti takatolpalle odottaneelle Hakomäelle, joka puski pallon verkon perukoille vastustamattomasti. Ottelulle saatiin vielä kirsikka kakun päälle, kun Cavalcanten kulmapotku meni suoraan maaliin ja tilanne 80. minuutilla oli 12–2. Kaikki loppuu aikanaan ja ilotulitus päättyi näihin lukemiin.

PoPa – Eurajoki 12–2
Karri Laihonen ’1 ’10 ’15
Sami Jones ’42
Jaakko Pitkänen ’55 ’56
Gert Pärna ’59
Kalle Axel Anttila ’65
Santeri Hakomäki ’70 ’75
Vinicius Cavalcante ’74 ’80

Seuraavan kerran räjähtää Ruosniemen pyhätössä 7.6. klo 19, kun PoPa saa vastaansa MuSa3:n.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative