Porin Palloilijat

Koitto tarrasi kaksin käsin nousupaikkaan

Julkaistu: 27.08.2014 - 05:11

Noormarkussa pelattiin kauden tärkein ottelu, kun Koitto ja PoPa selvittelivät välejään. Ottelu päättyi Sinimyrskyn rajuun pettymykseen hyvästä ensimmäisestä puoliajasta huolimatta, kun Koitto klaarasi tyylipuhtaan 4-0-voiton.

Koitto oli lähellä shokeerata PoPaa heti ensimmäisellä minuutilla, kun vapaapotkukuviosta pallo pomppi boxin keskelle, mutta sinipaitojen onneksi pallo ei tavoittanut ketään noormarkkulaista.

 

PoPa ei panikoinut, vaan pystyi rakentelemaan omaa peliään hyvin ja 9. minuutilla Markus Hytin korkea levitys löysi Carsten Warzechan, jonka laukaus viuhui maalin yli. Koitto pääsi kokeilemaan maalia muutama minuutti myöhemmin, kun joukkue pelasi pallon keskelle ja noormarkkulainen jatkoi suoraan, mutta Toni Mäenpään huima jalkatorjunta piti tilanteen tasoissa.

 

Ottelu jatkui erittäin tasaisena ja tunteetkin kävi kuumina useissa tilanteissa, kuten esimerkiksi 25. minuutilla, kun koittolainen kopautti Hyttiä jaloille ja sai teostaan ansaitusti keltaisen kortin.

 

Hytti oli paljon esillä Sinimyrskyn hyökkäyksissä. Esimerkiksi 30. minuutilla Hytin laukaus pomppi oikealta ohi. Jälleen Warzecha ja Hytti juonivat, kun 37. minuutilla Warzecha juoksi tyhjät pois ja sitten syötti Hytille, jonka kovan laukauksen maalivahti torjui kulmapotkuksi. Kulmapotkusta pallo oli lähellä mennä muutamankin kerran maaliin, mutta laukaukset osuivat koittolaisiin.

 

Samat pelikaverit olivat vauhdissa taas 40. minuutilla. Tällä kertaa Hytti pisti maalille kovan matalan keskityksen, jonka Warcezha jatkoi takavasaralla kohti maalia. Koiton maalivahti teki kuitenkin mainion reaktiotorjunnan, joka pelasti Koiton takaiskutta.

Toisen puoliajan alussa PoPa sai kokea kylmän suihkun, kun Koitto pelasi vapaapotkusta maalille kovan keskityksen, joka pomppi suoraan noormarkkulaiselle boxiin ja josta syntyi ottelun 1-0 maali. Maalin jälkeen Sinimyrskyn hyökkäysten rakentelu jäätyi ja ottelussa tuli pieni suvantovaihe.

 

Koittolaiset melkein juonivat toisen maalin vastahyökkäyksestä 57. minuutilla, mutta viimeistely ontui ja laukaus kolahti tolppaan.

 

PoPan parhaimmat paikat luonut kaksikko oli taas esillä, kun Hytti murtautui näyttävästi vasemmalta laidalta läpi ja keskitti Warcezhalle, jonka pusku meni kuitenkin yli maalin.

 

66. minuutilla Koitto sai rankkarin ja tilanteesta annettiin myös keltainen kortti Jani Lahtiselle. Maalivahti Mäenpää oli pilkussa hyvin mukana ja saikin näppinsä väliin, mutta silti pallo löysi itsensä maalista.

 

70. minuutilla Islam Sekez levitti toiseen laitaan Hytille, joka lukaisi volleysta hurjan laukauksen – valitettavasti yli maalin. PoPan painostaessa tuli kamala harhasyöttö, josta Koitto karkasi vastahyökkäykseen 71. minuutilla ja maalasi 3-0.

 

Kauden komein maali oli enemmän kuin lähellä 86. minuutilla, kun vaparin jälkitilanteesta Hytti kokeili saksarilla boxin edestä maalia, mutta pallo meni muutaman sentin yli maalista. Sinimyrskylle avautui mahdollisuus rikkoa kuparinen 88. minuutilla, kun Hyttiä rikottiin boxissa. Pilkkua lähti vetämään Juho Lehtonen, jonka laukaus kuitenkin tärähti kovaa ylärimaan.

 

Tuomari antoi paljon lisäaikaa ja tuona aikana Koitto maalasi neljännen maalinsa, eikä ottelun voittajasta jäänyt jossiteltavaa.

Koitto – PoPa 4-0 (0-0)

Sivuston toteutus | Kukumo Creative