Porin Palloilijat

Loppu on lähellä!

Julkaistu: 06.08.2012 - 19:04

Eikä mikä tahansa loppu, vaan Satakunnan Vitosen alkusarjan loppu. PoPan viimeisessä kotipelissä, ennen jatkosarjaa, kuntoaan tulee koittamaan ”Pyhärannan ylpeydeksi” itseään mainostava Ihoden Kirin potkupallojoukkue. Ottelu tulee varmasti olemaan tulinen, sillä molemmilla on vielä paljon pelissä. Voitolla PoPa roikkuisi vielä kiinni paikasta yläsarjassa, kun taas tappio tässä kohtaa tietäisi lähes varmaa alasarjapaikkaa.

 

PoPa lähtee otteluun mukava vierasvoitto Eurajoelta takataskussaan. Maalille paluun tehnyt Ari Tuuri piti loistavasti nollan ja täten toi mukanaan uskoa joukkueen pelaajille; kaikki on vielä mahdollista kunhan itse antaa kaikkensa. Myös hyökkäykseen palannut Otto Saarni esiintyi edukseen ja paukuttikin maalin sekä harmillisesti pari tolppaa. Viime ottelusta sivussa ollut ulkomaan vahvistus Pavel Havlik palaa tiistaina tositoimiin. Ottelun tärkeys näkyi myös PoPan edellisissä reeneissä, joissa vedettii lujaa ja hyvällä ilmeellä.

Ihoden Kiri on PoPalle hyvä kuntomittari, sillä he ovat pelanneet hyviä tuloksia lähes jokaista joukkuetta vastaan. Ainoa musta hetki IKirin kaudessa on lisenssisöhläysten myötä tullut tappio MuSa3:selle ja tappio FC Ulvilalle. Muuten IKiri on ottanut jokaisesta matsista vähintään pisteen. Ihoden Kirin internetsivujen mukaan joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa ylivoimaisesti Esa Suomela 11 maalillaan. Tämä tiedostetaan varmasti myös PoPan joukkueenjohdossa ja mies laitetaan erikoistarkkailuun

PoPan viisi edellistä ottelua:     2-2-1 maalierolla 13-6
IKirin viisi edellistä ottelua:      3-2-0 maalierolla 20-6

IKirin tilastoja kaunistaa vierasvoitto (09.07.2012) FC Eurajoesta 1-12. PoPalla taas maaliero vain kaunistuu, kun alkukesän rökäletappiot eivät enää näy tilastoissa. PoPa on ollut kauden aikana kova kotijoukkue, 3-2-1 maalierolla 16-8, joten IKirillä tulee varmasti olemaan kunnon iltapuhde jos meinaavat Porista saada edes pisteen mukaansa. PoPa ei tunnetusti ole muutenkaan myynyt nahkaansa halvalla kotiyleisönsä edessä, esimerkkinä komea nousu FC HaPoa vastaan 2-4 tilanteesta 4-4 tasuriin ottelun viimeisillä minuuteilla. Tule siis todistamaan Urheilukeskuksen tekonurmelle, kuinka PoPan viimeinen alkusarjan kotipeli päättyy!

Haastattelussa Justus ”Jusi” Willman #32

K: Oma nykykunto?
Jusi:
Kokoajan parempaan suuntaan, huomaa että kannatti käydä talvella Katinkurun lenkillä. Ihan 90minuutin kunnossa ollaan.

K: Näkemyksesi PoPan tämänhetkisestä kunnosta?
Jusi:
Joukkuehenki on pysynyt hyvänä, vaikka alkukausi ei mennyt ihan putkeen. Heinäkuusta on alkanut “hyvä putki” ja pisteitäkin on ropissut mukavasti. Ankkalinna-peli oli vähän vaisu, mutta Eurajoelta käytiin hakemmassa hyvä taisteluvoitto pienellä ryhmällä. Yritetään pitää sama draivi kauden viimeiseen peliin asti, niin hyvä tulee!

K: Viimeinen kotipeli, miten uskot tämän vaikuttavan PoPan pelaajiin?
Jusi:
Tekonurmi on ollut loistava paikka pelata, sillä iso kenttä sopii hyökkäysvoittoista peliä pelaavalle PoPalle. Jokainen jätkä varmasti tiedostaa, että kyseessä on viimeinen kotipeli, ja pelissä on pakkovoiton paikka, joten kaikki painavat varmasti 110 lasissa. Vaikka kotitaika meni viime pelissä rikki, ei tekonurmi ole kenellekään vastustajalle helppo paikka pelata.

K: Millä eväin IKiri kaatuu?
Jusi:
Ei saa miettiä liikaa että ”MITÄ KÄY?!” jos häviää ottelun. Heti alusta asti apinanraivolla päälle, mutta silti yritetään pelata “omaa peliä”, sillä ylilyönteihin ei ole varaa. Maalipaikkoja ei ole varaa tuhlata, joten ne pitää käyttää hyödyksi. Jokainen jätkä laittaa kaiken likoon ja panostetaan tiiviiseen joukkuepuolustamiseen, niin eiköhän voitto irtoa!

K: Olet kunnostautunut tällä kaudella maalinteossa, kuinka monta häkkiä aiot paukuttaa IKirin verkkoon?
Jusi:
2 ;)

Sivuston toteutus | Kukumo Creative