Porin Palloilijat

MäKi PoPaa parempi syysmyrskyisessä kärkipelissä

Julkaistu: 07.10.2012 - 05:33

Kauden viimeinen koitos kamppailtiin karmeassa syysmyrskyssä Mäntyluodon Kiriä vastaan. Ottelulla oli vielä lopullisen sijoituksen kannalta merkitystä, sillä voitolla MäKi nousisi alasarjan kärkeen ja PoPalle riittäisi tasapeli alasarjan voittamiseen.

Pirteä alku

PoPaa eivät huonot sääolosuhteet pelottaneet, vaan jo 10. minuutilla – tällä kertaa puolustajan paikalla pelannut – Jukka Vehmas syötti oivallisen pitkän pallon Otto Saarnille, joka harhautti puolustajan tieltään tehden itselleen laukaisupaikan. Tuuleen siivittämän pallon maalivahti pystyi vain vaivoin torjumaan kulmapotkuksi. Samaisesta kulmapotkusta PoPa pystyi luomaan heti uuden mahdollisuuden, mutta Jan Johanssonin laukauksen maalivahti pystyi myös noukkimaan alakulmasta.

MäKin vuoro oli iskeä vastaan 12. minuutilla, kun MäKi pelasi parilla hyvällä syötöllä avoimen paikan hyökkääjälleen ja PoPan maalivahti Ari Tuurikin oli lähes pelattu pois tilanteesta, mutta tiikerin lailla Tuuri syöksyi ja torjui näyttävästi MäKi pelaajan laukauksen. Tovin keskikentällä pyörineen pelin jälkeen 26. minuutilla kapteeni Niko Koivunen vapautti läpisyötöllä Gert Pärnan, joka puolustajan estelyistä huolimatta pääsi kokeilemaan laukaustaan, jonka maalivahti torjui kulmapotkuksi.

Maaleja ikävässä ilmassa

Kova rankkasade sekä luja tuuli vaikeutti molempien joukkueiden pelinrakentelua ja joukkueet yrittikin enemmän luoda paikkoja kaukolaukauksilla. Laukaukset menivät poikkeuksetta ohi, mutta vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppua PoPan kulmapotku oli tuoda ottelun ensimmäisen maalin, kun hyvin annettu kulmapotku löysi takatolpalle hiipineen Vehmaksen, joka puski mainiosti, mutta MäKi puolustaja oli tarkkana ja pukkasi pallon pois alueelta.

MäKi meni ottelussa 1–0 johtoon 59. minuutilla, kun PoPan puolustuslinja nukahti ja useampikin MäKi pelaaja pääsi karkaamaan läpi. Itsekkäästi pelannut hyökkääjä ei erehtynyt vaan laukaisi pallon pomminvarmasti maalivahti Tuurin ohi.

PoPa tuli ottelussa takaisin tasoihin 69. minuutilla, kun Koivunen laukaisi pallon kaukaa kohti maalia ja MäKi maalivahti saa kokea liukkaan kelin liukastuessaan, ja pallo löytyi verkon perukoilta. Vain minuutti myöhemmin MäKi otti omansa takaisin ja siirtyi 2–1 johtoon, kun PoPa purki pallon suoraan MäKi pelaajalle, joka karkasi rangaistusalueelle ja tykitti vastustamattomasti joukkueensa takaisin kiinni kolmeen pisteeseen.

Punakortti viuhuu

73. minuutilla PoPa on tulla tasoihin, kun pallo pomppi rangaistusalueella, ja ensimmäisenä palloon koskenut Johansson laukaisi ruuhkasta kohti maalia, mutta MäKi maalivahdin refleksitorjunta jalalla piti tilanteen samassa tilanteessa. 86. minuutilla PoPan puolustaja Rami Välimäki otti suoran punaisen suunsoitosta ja hänen kaverikseen lähti tulisieluinen joukkueenjohtaja-valmentaja Tuukka Hakala, joka ajettiin myös pois kentän laidalta tuomarin käskystä. Ottelu päättyi lukemiin 2-1, mikä tarkoitti MäKille alasarjan voittoa ja PoPa sen sijaan oli alasarjan kolmas.

PoPan joukkue suunnisti ansaittuun saunailtaan kauden päätteeksi, saunaillan kulusta ei ole tulossa raporttia.

Porin Palloilijoiden edustusjoukkueen kausi 2012 on nyt paketissa. PoPa haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan menneestä kaudesta. Nyt toiminnassa on pienimuotoinen tauko ja piakkoin aloitetaan keskittyminen seuraavaan kauteen.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative