Porin Palloilijat

Mahdollisuuksien kausi

Julkaistu: 11.05.2015 - 18:26

Kevät on hiipinyt hitaasti mutta varmasti siihen pisteeseen, että Vitonen potkaistaan käyntiin maanantaina 11.5. Harjavallassa. Harjoituskausi sujui PoPan tuloksien kannalta melko vaisusti, mutta pelillisesti katsottuna harjoituskautta voidaan pitää onnistuneena ennalta kovempia joukkueita vastaan.

PoPa joutuu pärjäämään alkukauden ilman viime kauden maalikuningastaan, sillä Jan Johansson kotiutuu armeijasta vasta kesäkuussa. Maalisylkijöille on aina tilaa ja hyökkääjistä preseasonilla ehkä vakuuttavimmin esiintyi Markus Hytti, jonka suoraviivainen pelityyli ja vahva laukaus tulee miellyttämään katsojia tänäkin vuonna. Hytin lisäksi maaleja voidaan odottaa boxissa viihtyville Gert Pärnalle ja Rami Välimäelle.

Täksi kaudeksi tulleet uudet pelaajat on ollut näkyvästi esillä jo ennen kautta. Esimerkiksi melkein nimikaimat Eemeli Vilja ja Eemil Aavikko ovat olleet todella usein juonimassa Sinimyrskyn hyökkäyspeliä laidalta. Myös Karri Karonen ja Joni Kirvesmäki ovat esiintyneet omalla osaamisellaan keskikentällä. Kun tähän lisätään viime kauden keskikentän moottorit Carsten Warzecha ja Jani Lahtinen, niin keskikentälle on todella paljon vaihtoehtoja. Kun edellä mainittujen nimien lisäksi keskikentälle voidaan laittaa vikkeläjalkainen Richard Söderlund, Jaro Dahlman, Miko Dahlman ja Niko Kettunen, riittää päävalmentaja Juho Lehtosella miettimistä peluutuksen suhteen.

Puolustuksessa luotetaan samoihin miehiin kuten viime kausina, muutamaa poikkeusta lukuunottamana. Tärkeimpiä lenkkejä puolustuksessa ovat odotetusti Jukka Vehmas sekä Anthony Castan, jotka pystyvät myös tarvittaessa tulla tukemaan hyökkäyksiä erinomaisesti. Uusista tulokkaista puolustuksessa täytyy mainita preseasonilla mainiosti pelannut Sampo Tuominen, joka kokeneena pelaajana ei puolustuksessa höntyile. Maalivahtipelissä luotetaan joko Roope Ahtiaiseen tai Joni Johanssoniin.

Harjoituskaudella jotkut asiat onnistuivat ja jotkut eivät. Esimerkiksi maalinteko ja ylipäätään todellisten maalintekopaikkojen rakentelu oli haastavaa Sinimyrskylle pitkään harjoituskaudella, kunnes maalihanat todella aukesivat KaPaa ja Nastaa vastaan, kun PoPa maalasi kahteen peliin 10 maalia.  Kun maalihanat aukesivat, niin toisaalta omissa soi samoissa kahdessa pelissä 10 kertaa. Päävalmentaja Juho Lehtonen onkin korostanut huolellisuutta jatkuvasti joukkueelleen harjoituskauden aikana, joten huolellisuus tulee olemaan tärkeimpiä pointteja kauden aikana. Myös vastustajille ja tuomareille huutelu täytyy pystyä kitkemään kokonaan pois, sillä kauden ensimmäinen tosipeli Regions’ Cupissa kaatui täysin omaan hölmöilyyn. Harjoituskauden viimeisissä peleissä Nastaa ja Kapaa vastaan PoPalta nähtiin pelillisesti jo niitä asioita, mitä Juho Lehtonenon alleviivannut. Virkistävää ja liikkuvaa futista, jossa hyökkäykset päätettiin laukaukseen eikä ajettu pallon kanssa kulmiin.

Päävalmentaja Juho Lehtonen sanoi tavoitteiden olevan korkealla ja kertoi myös muutaman pelaajan, joita kannattaa kauden edetessä seurata:

”Tavoitteena on olla kahden kärjessä. Pelillisesti tavoitteena on kehittyä joukkueena jokaisella osa-alueella. Seurata kannattaa uusista tulokkaista Aavikkoa, Viljaa, Kirvesmäkeä ja Söderlundia. Odotan tältä nelikolta paljon.

Sinimyrskyn voidaan odottaa olevan Vitosen kärkiporukoita. Maanantain sarja-avaus tulee olemaan kaikin puolin kiehtova kamppailu, sillä PoPa pelasi koko harjoituskauden lähes ainoastaan Nelosen joukkueita vastaan. Harjavallassa pelattu avauskamppailu antaa hyvän tasonmittauksen siitä missä mennään.

FC HaPo – PoPa, maanantaina 11.5. klo 19.30, Honkalan kentällä

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative