Porin Palloilijat

Mattila viimeisteli voiton PoPalle

Julkaistu: 23.04.2012 - 06:41

Porin Palloilijoiden voittoisa alkukausi sai eilen jatkoa, kun MuSan kolmosjoukkue kaatui lukemin 1-0. Lukemat kertovat ottelusta paljon, sillä vaarallisilla tekopaikoilla ei eilen päästy mässäilemään. Tästä piti osaltaan huolen PoPan huomattavasti parantunut puolustuspeli, ja yksi kotijoukkueen avainpelaajista olikin topparina uurastanut Niko Mattila. Vasta vähän aikaa joukkueen mukana treenannut nuorukainen näytti eilen tasonsa ja vakuutti myös joukkueenjohdon varmalla pelillään.

 

- Voisin aika suoraan heittää, että eilen nähtiin Vitosen parasta topparityöskentelyä, Tuukka Hakala kommentoi.

Mattila viimeisteli PoPan voittomaalin 78. minuutin kohdalla suoraan vapaapotkusta. Rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan ohi MuSa3:n maalivahdin Tero Nurmen.

Kotijoukkueen peli on kokonaisuudessaankin kehittynyt paljon kauden avausottelusta, vaikka yhtä tehokasta se ei tuloksen kannalta tällä kerralla ollutkaan. Hyökkäyspeli oli kuitenkin paikoitellen hyvin rohkeaa, mistä osoituksena muutamat hyvät ja vaaralliset haastot. Tehottomuus ei myöskään huoleta joukkueenjohtoa.

- Nyt oli tarkoitus pystyä pitämään palloa omalla joukkueella ja saada sitä kautta itseluottamusta, vaikka pelinopeus siitä kärsisikin. Joukkuepelimme kehittyy koko ajan, Hakala selventää.

Ankkalinnaa vastaan ongelmana ollut koko joukkueen puolustaminen oli ainakin eilen saatu korjattua, ja pelaajien liike oli selvästi parempaa. Keskikentällä tilanteisiin mentiin kovaa, eikä vastustajalle annettu liikaa tilaa varsinkaan toisella puoliajalla. Hakala haluaa nostaa esille myös hyvät yksilösuoritukset ja oivallukset hyökkäyspäässä.

- Vähän paremmalla tuurilla ja viimeistelyllä olisimme saaneet rumemmatkin lukemat aikaan. Hyökkäyskalustomme tuntuu myös olevan niin nopea että linjatuomareille olisi todella käyttöä.

Porin Palloilijat – MuSa3 1-0 (0-0)
1-0 Mattila (78.)

Otteluputki jatkuu tänään Karhuhallissa klo 21.00, kun vastaan asettuu JPC!

Sivuston toteutus | Kukumo Creative