Porin Palloilijat

MInto illanpilaajana Porissa

Julkaistu: 15.09.2014 - 05:06

Kauden viimeisessä ottelussa Sinimyrsky sai vastaansa aina yhtä eksoottisen MInton Merikarvialta. Joukkueiden värikäs historia sai lisää muisteltavaa, kun Into teki pienen ihmeen pelaamalla koko ottelun vajaalla ja nousi 2-0 tappioasemasta 2-3 (2-1) voittoon kurinalaisella pelaamisella.

Taivaansiniset aloittivat kotiluolassaan odotetun vahvasti. Runsaspäinen kotiyleisö pääsi juhlimaan maalia 3. minuutilla, kun keskikentän työmyyrä Jani Lahtisen erinomainen pystysyöttö löysi maaliahneen Gert Pärnan, joka viimeisteli pienestä kulmasta todella viileästi tolpan juureen 1-0.

Juhlat saivat jatkoa 8. minuutilla, kun MInton kulmapotkun jälkeen Carsten Warzecha juoksi kuin gepardi jättäen merikarvialaiset jälkeensä ja syötti toisesta aallosta tulleelle Pärnalle, josta Pärna jatkoi jäätävää viimeistelyään sijoittamalla rauhallisesti 2-0-maalin.

Peli näytti enemmän kuin hyvältä Sinimyrskyn kannalta. Palloa pyöriteltiin mieheltä toiselle ja joukkue sai luotua painetta, sekä vaarallisia maalipaikkoja kovalla tahdilla. Kuten pitkän painostusjakson jälkeen 15. minuutilla Clément Poumeyrolilla oli mahdollisuus puskea Sinimyrsky jo 3-0-johtoon, mutta maalivahti vangitsi pallon kuin poliisi vankikarkurin.

Merikarvialaiset tulivat peliin mukaan 18. minuutilla näyttävällä 2-1-kavennusmaalilla kulmapotkusta, kun kulma annettiin korkeana miehistön taakse ja intolainen puski pallon vastustamattomasti ylänurkkaan Roope Ahtiaisen ulottumiin.

Lähellä oli PoPan kolmas maali 24. minuutilla, kun Pärnan syöttö löysi ylhäällä viilettävän Rami Välimäen, jonka sijoitus vasemmasta takanurkasta ainoastaan muutaman sentin ohi. Pärnan vuoro oli kokeilla 28. minuutilla, kun Islam Sekez vapautti Pärnan läpiajoon, mutta intolaismaalivahti tuli oikeaoppisesti vastaan ja pienensi kulmaa sen verran, että laukaus meni päin molaria.

Toisella puoliajalla MInto vetäytyi entistä enemmän ja pelasi todella kurinalaista puolustuspeliä sekä antoi PoPalle pallonhallinnan lähes kokonaan. Innon muurista huolimatta Sinimyrskylle siunaantui muutama paikka, mutta Pärnan ruuti oli yrityksissä märkää ja laukaukset menivät ohi.

66. minuutilla Warzecha pinkosi laidasta ja pelasi kovan matalan keskityksen maalille. Välimäki oli ensimmäisenä pallossa, mutta jälleen merikarvialaismaalivahti oli paikalla ja pystyi häiritsemään Välimäkeä riittävästi jaloillaan.

MInto yllätti PoPan housut nilkoista nopealla vastahyökkäyksellä 73. minuutilla, mutta Roope Ahtiaisen loistava vastaantulo piti johdon vielä PoPalla. Johto mureni 75. minuutilla, kun PoPan puolustus yllätettiin jälleen ja merikarvialaiset olivat karanneet jopa 2-vastaa-0 hyökkäykseen. Ahtianen syöksyi palloon ja kaatoi intolaishyökkääjän, josta ottelun tuomari näytti määrätietoisesti pilkkua. Intolainen laittoi pallon varmasti pussiin tasoitti pelin 2-2:een.

MInton pelitaktiikka näytti purevan täydellisesti ja vastahyökkäyksestä 84. minuutilla Into siirtyikin shokeeraaviin 2-3-johtolukemiin. Sinimyrsky lähti hakemaan vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Innon taisteleva ja periksiantamaton rimpuilu eivät antaneet Taivaansinisille tippaakaan tilaa. Tolppaa lähemmäksi PoPa ei maalia lisäajalla päässyt ja MInto juhli työntäyteistä voittoa 2-3.

PoPa - Minto 2-3 (2-1)
3' 8' Gert Pärna

Katso kuvia ottelusta Facebookista.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative