Porin Palloilijat

Nyt tai ei koskaan!

Julkaistu: 13.08.2012 - 07:08

Homman nimi on sellainen, että voitolla PoPa pääsee yläsarjaan! Jos ottelu PoPa – Nasta2 päättyy tasan, niin PoPa on yläsarjassa kunhan FC Ankkalinna häviää oman ottelunsa. Nastan tilanne on se, että he pääsevät vain voitolla yläsarjaan, joten ottelusta tulee varmasti kauden kuumin. Viimeisellä kierroksella jopa viisi joukkuetta pelaa yläsarjapaikasta, eli voisi sanoa, että tämän kauden sarjauudistus on onnistunut. PoPalla on maanantaina edessään kauden tärkein ottelu, ottelu jossa voittaja juhlii ja häviäjä itkee.

Jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia. Sen tietävät lähes kaikki, jotka ovat joskus kuulleet jalkapallosta jotain. Jostain syystä viime ottelussa IKiriä vastaan PoPa ei sitä tiennyt ja 3-0 johto meinasi kääntyä tasuriin, mutta onneksi ottelun lopussa PoPa pääsi vielä mukaan ja sai pysäytettyä IKirin loppukirin lukemiin 3-2. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvä suoritus PoPalta, vaikka vastustaja päästettiin turhaan vauhtiin mukaan. Jos maanantaina PoPa lähtee, ja varmasti lähteekin, samanlaisella sykkeellä Nastaa vastaan, on sillä hyvät saumat voittoon. Otto Saarnin maalijyvä on oikeassa vaiheessa kautta kohdallaan, kahteen otteluun kolme maalia, ja kapteeni Niko Koivunenkin näytti viime ottelussa komeasti johtajuuden merkkejä. Viime ottelusta tuli muutakin kuin kolme pistettä, sillä laitapuolustaja Arttu Levolalta murtui ottelun lopussa solisluu. Hän on ainakin 6 viikkoa sivussa.

Vastustajasta Nakkilan Nastasta tiedetään sen verran, että ykkösjoukkue pelaa Satakunnan Nelosta ja kakkosjoukkue Vitosta. Nettisivuillaan (http://www.nakkilannasta.fi/  ) Nasta kertoo itsestään näin: ”Nakkilan Nasta ry on perustettu vuonna 1958 pesäpallon erikoisseuraksi. Pesäpallon päätyttyä 1962 Nakkilan Nasta ry siirtyi jääkiekkoon. Jalkapallo tuli Nastan ohjelmaan vuonna 1973. Jääkiekko päättyi 1982, jonka jälkeen Nakkilan Nasta ry on ollut jalkapallon erikoisseura.” Vastassa on siis värikkään historian omaava seura. Tällä kaudella Nasta2 on pelannut hyvin ja haastanut kärkiseuroja ihan tosissaan, joten PoPa saa taas lähteä ihan tosissaan pelaamaan. Nastalla on alla vielä kaksi vierastappiota, joten he varmasti yrittävät pestä kasvojaan kotiottelussaan. Kauden aikana Nasta on hävinnyt kotonaan vain yhden ottelun ja sekin tapahtui toukokuun puolella.

PoPan viisi edellistä ottelua:     3-2-1 maalierolla 16-8
Nasta2:n viisi edellistä ottelua: 1-1-3 maalierolla 9-21

Maanantain ottelun voisi siis sanoa olevan uudistuneen PoPan lyhyen historian isoin ottelu. Tietysti tasurilla PoPa voi päästä yläsarjaan, mutta se jäisi muiden tuloksien armoille. Eli PoPa matkustaa Nakkilaan vain ja ainoastaan voitto mielessään! Matkusta sinäkin Satakunnan maakunnassa sijaitsevaan Nakkilan kirkonkylään Kokemäenjoen varrelle katsomaan kuinka PoPa taistelee itsensä yläsarjaan!

Haastattelussa Jaakko ”Käppärän Balotelli” Laaksila, #14

K: Näkemyksesi PoPan tämänhetkisestä kunnosta?
Jaakko: Nykykuntoni on kokoajan paranemaan päin, mutta en ole vielä sataprosenttisessa kunnossa johtuen kauden aikana tulleista loukkaantumisista.

K: Alkusarjan ratkaiseva ottelu, miten uskot tämän vaikuttavan PoPan pelaajiin?
Jaakko: Totta kai se tuo lisäjännitettä otteluun, mutta uskon että pää kestää ja kentällä nähdään loistavalla taisteluasenteella varustettu sinimyrsky.

K: Kuinka Nasta kaadetaan?
Jaakko: Nastan tehdyt maalit kertovat, että vastaan tulee vahva hyökkäysosasto, mutta myös päästettyjen maalien määrä on suuri, joka kertoo puolustuksen tasosta. Painetta Nastan päätyyn, kärjille/linkeille palloa juoksuun, niin Nastan puolustus on aivan sekaisin.

K: Olet varttunut Nakkillassa, mitä tunteita Nastan kohtaaminen herättää?
Jaakko: Saan itse lisälatauksen otteluun siitä, että tiedän pelaavani vanhaa seuraani vastaan. On aina ilo palata Nakkilaan pelaamaan, mutta tällä kertaa vain vastustajan puolella. Odotan, että ottelusta tulee siksi omalla kohdallani erityisen tunnerikas.

K: Sinut tunnetaan ”Käppärän Balotellina”, miten aiot tällä kertaa hämmentää vastustajia, tuomaria ja katsojia ?
Jaakko: Omalla rajulla pelityylilläni ja jakamalla kommenttia sekä vaihtopenkillä että kentällä. Ajattelin myös, jos huomenna sen paikka tulee, voisin viimeistellä kauden ensimmäisen maalini ja tuulettaa sitä entisen kotiyleisön edessä. Odotan, että Nakkilan kotiyleisö ei tule pitämään siitä eleestä.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative