Porin Palloilijat

Onko FC Eurajoesta PoPan haastajaksi?

Julkaistu: 23.05.2013 - 18:13

Kesän upeista keleistä nautitaan parhaimmillaan ja samalla myös Satakunnan Vitonen on pyörähtänyt toden teolla käyntiin. PoPa saa sunnuntaina 26.5. UK:n tekonurmella vastaansa lohkon häntäpäähän ennakoidun FC Eurajoen.

Ikäviä alkuja ja kysymysmerkkejä

PoPan kausi alkoi kuten moni saattoikin ennen kautta ennakoida, kun otteluohjelma julkistettiin. P-Iirot2 höykytti kauden avausottelussa PoPaa murskalukemin ja toisessa ottelussa oli Jazz2 vuoro ottaa PoPalta pisteet. Masentavan P-Iirot2 ottelun jälkeen odotukset eivät olleet korkealla Jazz2:n kohtaamisen suhteen, mutta kaikkien yllätykseksi joukkue oli etenkin toisella puoliajalla jopa niskan päällä punapaprikoita vastaan. 3–6 tappiosta huolimatta useimmille jäi ottelusta positiivinen vaikutelma.

FC Eurajoesta on vaikea sanoa vielä mitään, koska eurajokelaiset ovat ainoita, jotka eivät ole pelanneet B-lohkossa vielä otteluakaan. Tuleva viikonloppu onkin FC Eurajoelle enemmän kuin valaiseva, kun joukkue pelaa ensin perjantaina MuSa3:sta vastaan kotona ja heti sunnuntaina joukkue matkaa Poriin PoPan vieraaksi.

Riittääkö asenne?

PoPan toinen puoliaika Jazz2:n vastaan oli sen kaltainen ilotulitus, joka asettaa PoPan ennakkosuosikiksi tässä mittelössä. Myös Eurajoen härkäviikonloppu voi olla ratkaisevassa asemassa sunnuntaina. Isoon rooliin nousee Sinimyrskyn kannalta se, onko pelaajien asenne ja joukkueen hyökkäyspeli kunnossa. Odotettavissa on, että sunnuntaina PoPa pääsee pitämään palloa enemmän hallussaan kuin aikaisemmissa otteluissaan. Jazz2:sta vastaan PoPa vyöryi niin keskeltä kuin laidoilta. Lisäksi joukkueesta löytyy monta pelaajaa, jotka pystyvät halutessaan laukomaan kaukaa maalipuiden väliin.  Ongelmaa siis ei pitäisi olla – vai onko? Se on selvää, että jokaiselta pelaajalta täytyy löytyä halua ensimmäisestä minuutista lähtien hakea voittoa täysillä, vaikka vastustaja on aikaisempia vastustajia heikompi. Asenne ei saa siis löystyä tippaakaan.

PoPalla on siis mainiot mahdollisuudet avausvoittoon sunnuntaina, ja luotto joukkueeseen on kova. Sunnuntaina 26.5 klo 18 UK:n tekonurmella selviää ottaako PoPa kauden ensimmäiset kolme pistettä.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset:
1.8.2012 FC Eurajoki – PoPa 0–2
4.9.2012 PoPa – FC Eurajoki 5–2

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative