Porin Palloilijat

Onnistunut kenraaliharjoitus

Julkaistu: 28.04.2015 - 14:05

Kevättä mennään kovaa vauhtia ja PoPa mitteli kauden viimeisen harjoituspelinsä Nakkilan Nastaa vastaan. Alun varovaisuudesta ottelu muuttui toisella puoliajalla melkoiseksi hulinaksi PoPan voittaessa aurinkoisessa säässä pelatun ottelun 5-4 (1-1).

Ottelun ensimmäinen vartti oli molemmilta joukkueilta hakemista. PoPa yritti prässätä Nastalta korkealta palloa pois aktiivisesti onnistuen tehtävässään muutamaan otteeseen, mutta riistot eivät realisoituneet maalipaikoiksi.

Vasta 20. minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen vaaranpaikka, kun Nasta katkaisi onnistuneesti Sinimyrskyn hyökkäyksen ja lähti saman tien nopeaan vastahyökkäykseen. Tilanteen onnistui kuitenkin Juho Lehtonen siivoamaan viime hetkellä maalin edestä yli sivurajan.

Sinimyrskyn ensimmäinen maalipaikka nähtiin 25. minuutilla, kun Anthony Castanin ovela syöttö vapautti laidalla viilettävän Eemeli Viljan, joka ajoi röyhkeästi boxiin. Pallo pomppi lopulta Markus Hytille, jonka jäätävä moukari suoraan pompusta meni vasemmalta hitusen ohi.

Castanin loistosyötöstä päästiin jälleen nauttimaan 36. minuutilla, josta Hytti karkasi läpiajoon. Hytti harhautti tyylikkäästi maalivahdin ja vei Sinimyrskyn 1-0 -johtoon. Kauaa PoPa ei saanut nauttia johto-osumastaan, sillä Nasta tuli 42. minuutilla 1-1 tasoihin.

Toiselle puoliajalle Sinimyrsky lähti terävästi ja maali nähtiinkin 48. minuutilla. Hytin syöttö kimposi nastalaisesta suoraan boxissa nälkäisesti odottavalle Viljalle, joka viimeisteli näyttävästi 2-1 -maalin. Mutta jälleen kerran Nasta nousi ottelussa tasoihin vain muutaman minuutin kuluttua, tarkalleen 52. minuutilla.

62. minuutilla koko ottelun paljon esillä ollut Hytti sai pallon mukaansa Eemil Aavikon rajaheitosta. Hytti keskitti laadukkaasti Rami Välimäelle, josta Välimäki viimeisteli 3-2 -maalin. Ottelu näytti noudattavan samaa kaavaa kuin aikaisemmin – jälleen Nasta maalasi Sinimyrskyn maalin jälkeen jo 64. minuutilla vaihtaen pelin tilanteeksi 3-3.

Castan oli jälleen isossa roolissa 70. minuutilla, kun miehen fantastinen keskitys löysi tällä kertaa Edmond Balaj’n, joka pomputti kuin pomputtikin pallon maaliin asti vieden Sinimyrskyn jo neljännen kerran ottelussa johtoon. Tällä kertaa Nasta ei päässyt kuittamaan välittömästi, mutta Nasta nousi kuin nousi tasalukemiin 83. minuutilla 4-4 -maalilla.

89. minuutilla Balaj jatkoi todella kiehtovasti pallon korkeana taaksensa Carsten Warzechalle, josta mies tälläsi maata pitkin 5-4 -maalin. Tästä Nasta ei enää kyennyt nousemaan ja PoPa pääsi nauttimaan kenraaliharjoituksen voitosta.

PoPa – Nasta 5-4 (1-1)

’36 Markus Hytti
’48 Eemeli Vilja
’62 Rami Välimäki
’70 Edmond Balaj
’89 Carsten Warzecha

Valmentaja Juho Lehtonen kehui suojattiensa esiintymistä kenraaliharjoituksessa, mutta löysi vielä hiottavia asioita.

“Peli oli paikoitellen tosi hyvää. Palloa uskallettiin pitää ja ajoittain vietiiin matsia. Paikkoja oli melkoisesti. Vaikka viisi tehtiin niin vähintään toinen mokoma tuhlailtiin. Vastaavasti oman pään virheet maksoivat meille monta maalia, mutta Nasta ei ole huono joukkue. Nastan kaltaiset Nelosen jengit rankaisevat virheistä kovalla kädellä kuten nyt nähtiin.”

Kokonaisuutena Lehtonen oli tyytyväinen harjoituskauteen ja toivotti kaikki tervetulleeksi katsomaan Sinimyrskyn otteita tulevalla kaudella:

“Presesonin antiin olen tyytyväinen. Uskon, että olemme valmiita fyysisesti ja teknisesti, kun kausi alkaa. Tavoite on edelleen kehityä jokaisella osa-alueella läpi kauden. Toivotan kaikki tervetulleeksi PoPan peleihin, joissa juhlakauden aikana on monenlaista lisämaustetta katsomon puolella kuin kentälläkin.”

Vitosen avausottelu maanantaina 11.5. klo 19.30 FC HaPo – PoPa Honkalan kentällä. Hyökkäykseen Sinimyrsky!

Sivuston toteutus | Kukumo Creative