Porin Palloilijat

PoPa hiljensi Ankkalinnan

Julkaistu: 22.04.2013 - 13:59

Viime kauden kuuma pari palasi alttarille harjoituspelin merkeissä. Tällä kertaa PoPa ei antanut Ankkalinnalle mitään mahdollisuuksia voittoon, vaan hallitsi peliä alusta loppuun ja voitti ottelun vakuuttavasti 4–1.

Kissaa ja hiirtä

Peli lähti PoPan kannalta erinomaisesti käyntiin. Sinimyrsky viritteli ottelun alusta lähtien varsinaista kissa ja hiiri -leikkiä, ja oli vain ajan kysymys, milloin pallo löytyy Ankkalinnan maalista. PoPan hallinta ja painostus alkoi tuomaan myös maalipaikkoja, kun 9. minuutilla Niko Koivunen lähetti komealla syötöllä Gert Pärnan puolittaiseen läpiajoon, mutta Pärna ei onnistunut tästä maalia tekemään. Hetkeä myöhemmin 13. minuutilla Juho Lehtonen laukaisi noin 25 metristä sensaatiomaisen hevosenpotkun, joka meni aivan yläkulmaan ja PoPa siirtyi ottelussa ansaittuun 1–0 johtoon. Lehtonen hillinnyt tuuletuksissaan vaan revitteli ison maailman tyyliin ottamalla paidan pois.

30. peliminuutilla William Alvesilla oli mahdollisuus viedä PoPa kahteen otteeseen 2–0 johtoon, mutta Ankkalinnan maalivahti venytti molempiin laukauksiin kroppansa kuin tiikeri ja piti Ankkalinnan voittohaaveet voitosta elossa. Enää 48. minuutilla Ankkalinnan maalivahti ei pystynyt torjumaan, vaan Lehtosen vapaapotkusta lähtenyt tilanne päättyi siihen, että ensin palloon pääsi väliin Alves, joka jatkoi Rami Välimäelle ja Välimäki siirsi pallon tyylikkäästi maaliin.

Kavennus on vieraille laiha lohtu

Jotain eloa Ankkalinnan pelissä nähtiin, kun 60. minuutilla joukkue kavensi pelin 2–1:een huimalla laukauksella. Tätä Sinimyrsky ei jäänyt murehtimaan sen kauempaa, koska jo 64. minuutilla pelin numeroiksi vaihdettiin 3–1 jälleen Välimäen toimesta. Vapaapotkusta rakennettu tilanne pelattiin takatolpalle, jossa väijyi Välimäki. Hänellä oli helppo työ viimeistellä toinen maalinsa. PoPa sai vapaapotkun, kun viime kaudelta klassikoksi jäänyt pallonhaudonta-episodin päähenkilö kävi jälleen kuumana kuin talviunilta herätetty karhu konsanaan.

PoPa pääsi vielä juhlimaan neljättä maalia, kun kauniilla syöttöyhdistelmällä pelattiin Porin kliinisimpänä viimeistelijänä tunnettu Tuukka Hakala irti. Hakala viiletti tontille kuin gepardi ja laittoi pallon maatiaisena takakulmaan.

Ottelu päättyi ja PoPa pääsi nauttimaan kauniista 4–1 voitosta. PoPan tosipelit alkavat 24.4., kun Sinimyrsky matkaa Euraan ja lähtee kokeilee onneaan Regions Cupin 2. kierroksella.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative