Porin Palloilijat

PoPa jatkaa alasarjan kärjessä

Julkaistu: 12.09.2012 - 06:18

Niin on viikko taas vierinyt edellisestä pelistä ja sehän tarkoittaa, että Sinimyrskyn on aika jälleen pelata alasarjassa. Nyt matkustettiin Ruosniemeen, jossa odotti nälkäinen Ruosniemen Visa. Edellisen kohtaamisen PoPa voitti 3–1 kotonaan ja RuosV lähti hakemaan revanssia.

Vajaa vastustaja

Ruosniemen Visalla oli pelaajavajetta ja joukkue joutui lähtemään kamppailuun kymmenellä pelaajalla. Alusta lähtien oli selvää siis, että PoPa tulee pitämään enemmän palloa kuin kotijoukkue. Ottelun ensimmäisillä minuuteilla Sinimyrsky päätti laukoa hanakammin kuin aikaisemmissa peleissään, mutta kapteeni Niko Koivusen johdolla lähteneet laukaukset suuntautuivat lähes joka ainoa kerta ohi maalin.

RuosV taisteli vajaalla miehistöllä mainiosti, eikä ollut kaukana, että joukkue olisi siirtynyt johtoon 11. minuutilla. Ruosniemen hyökkääjä pääsi virittämään tulisen vedon rangaistusalueen sivusta, mutta PoPan maalivahti Ari Tuuri torjui laukauksen päätyrajasta yli.

Vain pari minuuttia myöhemmin oli PoPan vuoro. Tarkalleen ottaen 13. minuutilla Jani Lahtinen syötti maailmanluokan pystypallon RuosV:n puolustuslinjan yli ja Justus Willman pääsi karkaamaan puolustajilta rangaistusalueelle saakka. Willmanin laukaus oli loistava, mutta valitettavasti pallo kiersi vain muutaman sentin verran ohi yläkulman.

21. minuutilla PoPa sai haluamansa, kun Jorge Mendoza viimeisteli kliinisesti Niko Koivusen läpisyötöstä alakulmaan 0–1. Paineesta huolimatta PoPa ei pystynyt tekemään toista maalia. Esimerkiksi Jan Röngän mainio vapaapotku 29. minuutilla noin 35 metristä kilpistyi RuosV:n maalivahdin mahtavaan torjuntaan.

33. minuutilla RuosV hieman yllättävästi tasoitti lukemat 1–1. Ruosniemen pelaaja lähtivät kokeilemaan puolesta kentästä roikkupalloa ja pallo leijaili lopulta kaukana maalistaan olleen Ari Tuurin yli maaliin.  Ensimmäinen puoliaika vihellettiin päätökseen samoissa lukemissa.

PoPa karkaa

Toisella puoliajalla PoPa terävöitti peliään, ja heti alussa Gert Pärnalla oli maukas paikka siirtää Sinimyrsky takaisin johtoon. RuosV:n maalivahti jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan ja torjui laukauksen kulmapotkuksi. 59. minuutilla Lahtinen ja Pärna pelasivat keskenään taidokkaasti yhteen ja RuosV joutui rikkomaan Pärnaa rangaistusalueella. Tästä palkinnoksi tuomari osoitti Ruosniemen pelaajalle punaista korttia ja PoPa sai rangaistuspotkun.  Rangaistuspotkua asettui antamaan Pärna itse, eikä mies tällä kertaa erehtynyt, vaan laukaisi pallon kovaa alakulmaan ja lukemaksi vaihdettiin 1–2.

70. minuutilla Jan Johansson antoi kuuluisan hevosenpotkunsa laulaa, mutta nyt laukaus suuntautui vain hieman ohi alakulman. 72. minuutilla oli Koivusen kanuunan vuoro, mutta sen osoite oli RuosV puolustajan pää, minkä takoa pelissä jouduttiin viettämään hetken tauko. Puolustaja talutettiin pois kentältä ja täten Ruosniemen ylpeys joutui taistelemaan toden teolla loppuun asti.

85. minuutilla PoPa saa vielä lisää sitä niin sanottua hunajaa, kun joukkue takoi vielä yhden maalin ja vaihtaen tilanteeksi 1–3. Koko pelin vakuuttavasti pelannut, joissakin piireissä Maradonaksi kutsuttu Jorge Mendoza pelasi maagisesti Pärnan kanssa lyhytsyöttöpeliä RuosV:n rangaistusalueen edessä, kunnes Pärna kääntyi ja päätti tehdä maalintekijän maalin laukaisemalla pallon lujaa oikeaan takakulmaan maata pitkin. Hetken pelailun jälkeen tuomari vihelsi pilliinsä ja peli päättyi 1–3.

PoPa jatkaa alasarjan kärjessä vakuuttavalla pelillä. Seuraavaksi “mennään” taas viikon päästä, kun tiistaina 18.9 klo 20 UK:n tekonurmelle tulee MuSa3 kokeilemaan onneaan. Tervetuloa!

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative