Porin Palloilijat

PoPa kaatui saappaat jalassa Nakkilassa

Julkaistu: 14.08.2012 - 05:57

Sinimyrsky lähti Nakkilaan taistelemaan alkusarjan viimeisessä ottelussa Nastaa vastaan. Ottelu oli molemmille joukkueille ehdottomasti tärkein tähän asti pelatuista, sillä voiton nappaamalla yläsarjapaikka varmistuisi.

Maalipaikkoja puolin ja toisin

Ottelu lähti liikkeelle panoksiin nähden odotetun hermostuneesti. Komennon ottelussa alussa otti Nasta prässäämällä vahvasti PoPan puolustajia ja käyttämällä laitoja hyväkseen. Nastan painostus tuotti vaarallisen kulmapotkun 9. minuutilla, kun PoPa oli unohtanut täysin Nasta pelaajan vapaaksi rangaistusalueen sisälle. Pelaaja pääsi puskemaan kohti maalia, mutta PoPan etutolppamies oli hereillä tilanteessa ja hoiti pallon rauhallisesti pois alueelta.

PoPa selvisi Nastan vahvasta alusta takaiskutta ja peli tasoittui entistä enemmän. 16. minuutilla Taivaansiniset järjestivät tyylikkäästi paikan, kun puolustaja Rami Välimäki lähetti pallon korkeana eteenpäin, Niko Koivunen jatkoi pallon päällä rangaistusalueelle, jossa odotti Jani Lahtinen. Valitettavasti Lahtisen laukaus jäi heikoksi ja Nastan maalivahti hoiti tilanteen pomminvarmasti. Heti perään tullut PoPan toinen maalipaikka siunaantui Välimäelle, kun Koivunen antoi erinomaisen keskityksen vapaapotkusta noin 30 metristä. Tilanne kuitenkin kaatui viestintäkatkokseen, kun kaksi PoPan pelaajaa meni samaan palloon ja tilanteesta ei syntynyt mitään vaarallista.

Musta hetki ja ryhdistäytyminen

26. minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen maali kotijoukkueelta. Jo ennen maalia PoPan peli oli yllättävän vaikeaa ja yksinkertaisetkin syötöt menivät suoraan Nastan pelaajille. Nasta pelasi nopeilla syötöillä keskeltä hyökkääjänsä läpi vastakkain Ari Tuurin kanssa ja Nasta-peluri sijoitti pallon kliinisesti alakulmaan, eikä Tuurille jäänyt mitään mahdollisuuksia.  Vain kaksi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen PoPan musta hetki sai jatkoa, kun Nasta siirtyi 2−0 johtoon. Tällä kertaa Nasta pelasi sivusta mainiolla syötöllä hyökkääjänsä läpi. Tuuri tuli vastaan, mutta hyökkääjä onnistui ohittamaan hänet ja sai pistää pallon tyhjään maaliin.

34. minuutilla Sinimyrskyn kavensi tilanteeksi 2−1. Lahtinen vapautti kauniilla pystysyötöllä läpiajoon Justus Willmanin, joka luki Nastan maalivahdin sijoittumisen oikein ja laukaisi pallon verkon perukoille. Kavennusmaali näytti tuovan lisäenergiaa PoPan peliin, sillä maalin jälkeen PoPa otti kaipaamansa hallinnan ottelusta. 40. minuutilla Koivunen pelasi Saarnin läpi lähes samalla tavalla kuin PoPan ensimmäisessä maalissa, mutta tällä kertaa Nastan puolustaja takakarvasi loistavasti ja tilanne kuihtui kasaan. Juuri ennen puoliajan päätöstä Nastan pelaaja otti suunsoitosta keltaisen kortin.

Ensimmäinen puoliaika olisi voinut olla PoPalle tuloksen kannalta parempi. Nasta käytti tylysti PoPan heikon hetken hyväkseen ja tekikin alle kolmen minuutin sisään kaksi maalia. Sinimyrsky petrasi maalinsa myötä selvästi ja painoi loput puoliajasta vimmatusti peliä Nastan puolustusalueelle.  Puoliajan vahva lopetus lupasi hyvää toiselle jaksolle.

Tasoitus ja kuumia tunteita

Toinen puoliaika lähti räväkästi liikkeelle, kun Willman harhautteli kourallisen Nastan pelaajaa täysin sinne legendaariselle nakkikioskille, mutta ”Jusun” laukaus jäi harmillisen huonoksi. 48. minuutilla nähtiin PoPalta oivallinen paikka tulla pelissä tasoihin, kun Jan Johansson antoi upean keskityksen rangaistusalueelle. Ilmapallosta taisteli PoPan Kristian Nieminen sekä Nastan maalivahti. Nieminen osui palloon hieman päällään ja tämän jälkeen tuli raju yhteistörmäys Nastan maalivahdin kanssa. Pallo olikin vähällä lirua maaliin asti, mutta Nastan puolustaja kerkesi viime hetkellä lähes maaliviivalta hoitamaan tilanteen kulmaksi.  Ottelu keskeytyi hetkeksi, kun Nastan maalivahti sai edellä mainitussa tilanteessa enemmän osumaa ja pelaajaa huollettiin viitisen minuuttia. Maalivahti palautui pelikuntoon ja päätti urheasti jatkaa ottelua hurjasta tällistä huolimatta.

55. minuutilla PoPan painostus palkittiin ja ottelutilanne muuttui maaleihin 2−2. Maalitilannetta edelsi Nastan pelaajan saama kolhu, mutta PoPa jatkoi kuitenkin pelaamista.  Pallo oli laidalla Jan Röngällä, joka antoi täydellisen keskityksen rangaistusalueelle. Ensin palloon koski Koivunen päällään, mutta lopulta pallo päätyi takatolpalle hiipineelle Justus Willmanille joka sai rauhassa tasoittaa pelin lukemiin 2−2.  Maalin jälkeen Nastan maalivahdilla kiehahtaa hieman yli, kun hän töni maalin tehnyttä ”Jusua”. Samalla Nasta päätti vaihtaa maalivahtia − kenties se kova yhteentörmäys aiheutti jonkinlaisen iskun. Vaihdon aikana Nastan pelaajat tiedustelivat kuumana kuin höyrykattila tuomarilta, että miksei tämä viheltänyt peliä poikki, kun heidän pelaajansa oli maalin aikana maassa.

Loppu melkein kuin saduissa

Nastan pää pysyi kylmänä, vaikkei se siltä 2−2 tasoitusmaalin jälkeen näyttänytkään.  Nasta pääsi shokeeraavasta toisen puoliajan aloituksesta yli ja ryösti ottelun hallinnan 60 minuutista lähtien. Nastan palasi ottelussa takaisin johtoon 75. minuutilla, kun Nastan pelaaja laukaisi komean kanuunan rangaistusalueen sivusta aivan takaylänurkkaan, ja tilanteeksi vaihdettiin 3−2.

PoPan täytyi lähteä hakemaan riskillä tasoitusmaalia, sillä tällä tuloksella joukkue joutuisi alasarjaan. Sinimyrsky painostikin vakuuttavan näköisesti ja Nasta joutui vetäytymään omalle kenttäpuoliskolleen. Paras paikka nähtiin kuitenkin Nastan vastahyökkäyksen ansiosta, kun PoPa joutui rikkomaan hyökkääjää rangaistusalueellaan ja tuomari vihelsi rangaistuspotkun. Maalissa pelannut Tuuri otti rankkarin kuitenkin kiinni kokemuksella ja piti PoPan haaveet elossa. 91. minuutilla PoPa sai vielä vapaapotkun lähes keskiympyrän tuntumasta. PoPa nosti kaikki pelaajansa Nastan rangaistusalueelle ja sadunomainen maali olikin lähellä syntyä, kun pallo pomppi pelaajien päiden kautta, mutta meni vain hieman yli maalin.

Tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja pöytäkirjaan merkataan loppulukemat 3−2.PoPan pelit jatkuvat alasarjassa viikolla 35.

Nasta2  PoPa

PoPan maalit:
’34 Willman
’55 Willman

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative