Porin Palloilijat

PoPa oli tyly isäntä kotiavauksessaan

Julkaistu: 24.05.2015 - 16:27

PoPan vastustajaksi saapui lauantaina todellinen peikko, MuSa3. Viimeisen kolmen vuoden aikana PoPa on pystynyt kaatamaan tämän porukan vain kerran sarjapelissä, mutta viime vuonna joukkueet pelasivat eri sarjatasoilla.

PoPa marssi kentälle uusissa peliasuissaan itseluottamusta puhkuen, sillä kauden avauksessa oli kaatunut FC HaPo. Muutama ensimmäinen minuutti meni tunnustellen, mutta jo 9. peliminuutilla Carsten Warzecha pääsi koittamaan onneaan kulmapotkun jälkitilanteesta, osuen kuitenkin ylärimaan. Kuusi minuuttia myöhemmin sama mies pääsi taas pommittamaan, mutta veto jäi hieman hiljaiseksi ja MuSan maalivahti torjui helposti. Tästä eteenpäin pelin sävel olikin selvä.

Hyvän paineistuksen jälkeen PoPa saa vapaapotkun noin 16 metristä ja Warzecha tykitti hienosti, mutta tolppaan. Tolpat tuntuivat olevan Musan kavereita, mutta tolpat pettivät viimein 24. minuutilla, kun Joni Kirvesmäki pääsi tykittämään 25 metristä yläriman kautta pelin lukemiin 1-0.

Kolme minuuttia myöhemmin Eemil Aavikko veti ristikkoon vaparista. 33. peliminuutilla ammuttiin taas vapaapotku, jonka jälkitilanteesta pallo pelattiin maalille. Kapteeni Jukka Vehmas pääsi puskemaan lähes vapaasti maalin edessä, mutta MuSan maalivahti pelasti joukkueensa takaiskulta. Minuuttia myöhemmin tapahtui puolestaan toisessa päässä. MuSan Milton Gomes voitti kamppailun pallosta rangaistusalueella ja pääsi yrittämään maalia vapaasti, mutta PoPan maalivahti Roope Ahtiainen liimasi vedon varmaotteisesti. Se jäikin Roopen ainoaksi torjunnaksi ottelussa.

37. minuutilla Carsten Warzecha runnoi laidasta läpi ja syötti maalille, jossa Gert Pärna sai yrittää maalia vapaasti, mutta veto meni päin maalivahtia. Taas kerran 41. minuutilla Warzecha syöksyi eteenpäin, mistä syntyi kaksi vastaan yksi -tilanne. Tällä kertaa Saksan ihme yritti itse, mutta veto meni maalivahtia päin. Kaksi minuuttia myöhemmin Pärna kokeili onneaan ja laukoi, mutta pallo osuu puolustajan jalkaan. PoPan Gert “Geraldo” Pärna pääsi kuitenkin irtopalloon ensimmäisenä kiinni päästen samalla puolustuksesta läpi ja iskemään maalin. Näin tauolle mentiin PoPan 2-0 -johdossa.

Toinen puolikas alkoi heti ryminällä. Kentälle vaihdettu Edmond Balaj ryntäsi läpi suoraan aloituksesta, mutta veto suuntautuu ohi maalista. Meni viisi minuuttia ja Warzecha riisti MusSn puolustukselta pallon ja pääsi läpi, mutta anteliaana syötti vielä Pärnalle, joka sai viimeistellä helposti numerot 3-0. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Anthony Castan pommitti tolpan kautta lukemiksi jo 4-0. Viimeistään tässä vaiheessa MuSan selkäranka katkesi.

54. minuutilla linjatuomarin liputuksen takia syntyi valkoisten leirin puolella suukopua, minkä takia heiltä lopulta yksi pelaaja matkasi suihkuun. Hetkeä myöhemmin PoPan Miikka Oksanen torpattiin boxissa tylysti kumoon ja Oksanen loukkaantui. Tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta Warzecha iski lukemiksi 5-0, mutta se oli pieni lohtu, sillä Miikka on poissa kuvioista arviolta 3-4 viikkoa.

Vielä 61. minuutilla Eemil Aavikko sai hyvän vaparin 20 metristä. Loppu peli oli kuitenkin pelailua ja pallo oli PoPan halussa. PoPa jakoi peliaika reilusti kaikille ja hieman Sinimyrskyllä pääsi vaihtojen jälkeen ote herpaantumaan. Kotijoukkueen sekoilun takia MuSa saikin ottelun toisen maalipaikkansa ja verkko heilui lukemiin 5-1.

PoPa loi vielä muutamia maalipaikkoja ja MuSa pääsi koittamaan maalintekoa kolmannen kerran 87. minuutilla, mutta veto meni ohi.

Ottelu päättyi PoPan voittoon lukemin 5-1. Esitys oli tyly, mutta parannettavaa jäi reilusti.

PoPan pelit jatkuvat jo maanantaina 25.5. klo 19, kun PoPa matkaa Toejoelle haastamaan TOVE2:n. 

Maalit:

24” Joni Kirvesmäki, 43” 50” Gert Pärna, 52” Anthony Castan, 56” Carsten Warzecha rp.

Kokoonpano:

Roope Ahtiainen
Anthony Castan
Roope Akkanen
Sampo Tuominen
Jukka Vehmas
Richard Söderlund
Eemil Aavikko
Joni Kirvesmäki
Carsten Warzecha
Miko Dahlman
Gert Pärna

Joni Johansson
Tuukka Hakala
Juho Heinonen
Sami Jones
Edmond Balaj
Niko Kettunen
Miikka Oksanen
Jaro Dahlman
Jani Lahtinen

Sivuston toteutus | Kukumo Creative