Porin Palloilijat

PoPa pani ToVe:n koville

Julkaistu: 27.03.2013 - 12:12

Kevät tekee tuloaan ja se tarkoittaa myös Talvisarjan päättymistä. PoPa sai vastustajakseen viimeiseen Talvisarjan kotiotteluun Kolmosesta Neloseen pudonneen Toejoen Veikot. Ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti siltä, että ToVe menee menojaan, mutta toisella puoliajalla PoPa yltyi huimaan vireeseen ja antoi ToVe:lle kovan vastuksen. Valitettavasti aika loppui kesken ja ToVe pääsi nauttimaan tiukan mittelön jälkeen 2–3 voitosta.

Ensimmäinen puoliaika vieraskomennossa

PoPa ei lähtenyt nöyristelemään vaan pelasi alusta alkaen rohkeasti omaa peliään ToVe:a vastaan. Alle minuutin pelin jälkeen PoPa pystyi jo puhkomaan ToVe:n laidan ja saikin hankittua kulmapotkun, mutta tästä tilanteesta ei vielä sen enempää syntynyt. ToVe:n ottaessa hieman ottelun suuntaa hallintaansa pelasi PoPa tiiviisti eikä antanut mahdollisuutta rakentaa maalipaikkoja vaan tukki ToVe:n yritykset erinomaisesti.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla. ToVe pääsi yllättäen iskemään, kun maalissa pelannut Ville Viljanen ei pystynyt liimaamaan pomppivaa palloa itselleen. Toejokelainen hyökkääjä oli ahnaasti kiinni irtopallossa ja siirsi ToVe:n 1–0 johtoon. ToVe näytti menevän menojaan erikoistilanteiden ansiota, kun ensin 22. minuutilla joukkue teki 2–0 maalin vapaapotkusta ja 29. minuutilla toejokelaiset siirtyivät jo 3–0 johtoon kulmapotkusta. Puoliajalle mentiin samoissa lukemissa.

PoPan nousu alkaa

Toiselle puoliajalle kentälle ei saapunut alistunut PoPa, vaan sinne asteli ärsytetty joukkue kuin talviuniltaan herätetty karhu. Tästä saatiin heti osviittaa, kun 50. minuutilla Jorge Mendoza syötti päällään pallon taaksepäin Tuukka Hakalalle, joka päätti tempaista kammottavan laukauksen pompusta kuin Roberto Carlos konsanaan, ja pallo meni maaliin ToVe maalivahdin käsien kautta. Tähän 1–3 maaliin PoPa ei tyytynyt vaan heti 52. minuutilla Mendoza peippaili ja luikerteli kuin käärme kolmen puolustajan ohi pedaten itselleen laukauspaikan boxissa, mutta laukaus meni hivenen yli. PoPan myllytyksen ohessa ToVe:llakin oli pari paikkaa karata takaisin kahden maalin johtoon, mutta Viljasen huipputorjunnat pitivät PoPan mahdollisuudet elossa.

Loppua kohden ToVe alkoi käpertyä entistä enemmän kuoreensa ja antoi PoPan pyörittää peliä. 76. minuutilla Niko Koivuselle annettiin tilaa ja kapteeni veti armottoman laukauksen, mutta ToVe-maalivahti väläytti elämänsä torjunnan ja sai venytettyä kätensä pallon eteen. Vain minuutti myöhemmin PoPalle tuomittiin vapaapotku, josta annettiin loistava pallo boxiin ja ensimmäisenä palloon pääsi tuikkaamaan Gert Pärna, jolla oli maalinälkä. Hyökkääjä iski pallon tolpan kautta maaliin ohi hölmistyneen toejokelaismaalivahdin vaihtaen lukemiksi 2–3. Viimeiset minuutit ToVe pelasi tehokkaasti viivyttelemällä pelikellosta lopun ajan pois ja tuomari vihelsi ottelun päätökseen. 
Lopputulos 2–3.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative