Porin Palloilijat

PoPalle elintärkeät kolme pistettä Kiriltä

Julkaistu: 08.08.2012 - 05:32

Alkusarjan toiseksi viimeisessä ottelussa saapui PoPan vieraaksi tekonurmelle Pyhärannan ylpeys Ihoden Kiri. Ottelu oli molemmille erityinen, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat lisäpisteitä, mikäli mielivät yläsarjaan.

Sinimyrskyltä salama-alku

PoPa aloitti pelin hyvällä sykkeellä, ja Kiri oli välittömästi paineen alla omalla kenttäpuoliskollaan. Sinimyrskyn terävä lähtö otteluun palkittiin heti 6. minuutilla varsinaisella lahjamaalilla, kun PoPan hyökkääjä Otto Saarni päätti laukaista rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo lirui Kirin maalivahdin jalkojen välistä maaliin saakka.  Kiri ei lannistunut tappioasemasta, sillä ainoastaan pari minuuttia maalista nähtiin Kiriltä maalintekopaikka, kun PoPan puolustajat eivät olleet tilanteessa mukana ja hyökkääjä pääsi laukaisemaan rangaistusalueen edestä. Vakuuttavasti maalivahdin tontille palannut Ari Tuuri liimasi pallon käsiinsä ja peli jatkui PoPan 1−0 johdossa.

Ensimmäisellä puoliajalla ei tilanteilla juhlittu, ja puoliajalle mentiin samoissa 1−0 lukemissa. PoPalta tasaisen varma esitys ja joukkue hallitsi ottelua, mutta tilanteet päättyivät valitettavan usein heikkoihin laukauksiin. PoPalta 45 minuutin jälkeen esille nousi koko joukkueen vakuuttava puolustuspelaaminen, eikä Kiri päässyt luomaan lähes yhtään paikkaa.  Lisäksi kaksikko Pavel Havlik ja Jan Johansson näytti löytävän yhteisen kemian, kun herrat murtautuvat useaan kertaan nopeilla syötöillä Kirin laidalta läpi.

Sama meno jatkui toisella puoliajalla

Ottelun toiset 45 minuuttia alkoivat PoPalle parhaimmalla mahdollisella tavalla eli maalilla, kun Sinimyrsky siirtyi 2−0 johtoon. Kapteeni Niko Koivunen laukaisi kaukaa ja Kirin maalivahti ilmeisesti luki tilanteen niin, että laukaus menisi ohi.  Laukaus meni kuitenkin maaliin asti ja PoPa pääsi juhlimaan toista maaliaan. Peli kääntyi maalin jälkeen entistä enemmän Sinimyrskylle ja tilanteita syntyi jatkuvasti. Parhaat paikat pedattiin Saarnille, mutta harmittavasti laukaukset suuntautuvat ohi. 63. minuutilla nähtiin, että PoPan vapaapotkun antaja ratkaistaan legendaarisella kivi-sakset-paperit-pelillä. Tällä kertaa Koivusen ja Saarnin ”kuuman” taiston voitti Koivunen, ja kapteeni lähti antamaan vaparia rangaistusalueen läheisyydestä. Laukaus suuntautui kohti maalia, mutta nyt Kirin maalivahti koppasi pallon varmasti.

Kirin maalivahti pääsi vain hetkeksi iloitsemaan koppaustaan, kun 64. minuutilla PoPa siirtyi jo 3−0 johtoon.  Tehokkaasti hyökkäyksessä pelanneen Saarnin laukaus meni vastustamattomasti verkon perukoille. Miehen hattutemppukaan ei ollut kaukana, kun hän yritti tyylikkäästi jatkaa laidalta tullutta keskitystä ensin ohjaamalla ja sitten pienoisella saksipotkulla. Tilanne vihellettiin poikki, mutta hyökkääjä sai silti villit aplodit maagisesta yrityksestään.

Kiri aloitti nousun

76. minuutilla Kiri aloitti kirinsä ja ottelun tilanne kaventui, 3−1. Kiri lähetti laidalta kovan laukauksen, jonka hyökkääjä jatkoi takatolpalta verkon perukoille. Maalin teki oudoksi se, että se oli ensin tuomarin mukaan paitsio, mutta sitten tuomari pyörsi päätöksensä ja antoi lisäksi PoPan puolustaja Rami Välimäelle keltaisen kortin.

PoPa ei hätkähtänyt kavennuksesta, vaan lähti hakemaan välittömästi lopullista niittiä ottelulle. 81. minuutilla Pavel Havlik nousi näyttävästi keskikentältä Kirin rangaistusalueelle asti, mutta mies löysi itsensä liian pienestä tilasta. Lopulta laukauksen tiellä oli vain tolppa. Seuraavalla minuutilla sama mies oli jälleen asialla, kun Kiri antoi kaiken maailman tilan ja ajan Havlikille laukaukseen, mutta nyt laukausen tiellä oli ylärima.

85. minuutilla Kiri pääsi vihdoin puhkomaan PoPan puolustuksen, eikä Kiri erehtynyt tilaisuudestaan. Pallo pelattiin nopealla syötöllä ensin laitaan ja siitä keskelle, josta hyökkääjä viritti kanuunansa takakulmaan. Tuurille ei jäänyt mitään mahdollisuutta PoPan maalissa. Kiri haki lopussa vimmatusti maalia ja lisäajalla joukkue nostikin maalivahtinsa kulmapotkuun. Kulmapotku annettiin huonosti ja pallo päätyi suoraan PoPalle. Kirin maalivahdin juostessa takaisin maalilleen, mies rikkoi Sinimyrskyn hyökkääjää ja herra sai tempustaan ansaitusti keltaisen kortin. Tilanne jäi ottelun viimeiseksi ja peli päättyy lukemiin 3−2.

PoPa taistelee viimeiseen asti yläsarjapaikasta. Toteutuuko unelma? Mitä Vitosen Balotelli keksii Nastalle? Seuraavaksi Sinimyrsky matkaa Nakkilaan Nastan vieraaksi maanantaina 13.8. klo 19.00.

PoPa – Ikiri 3-2

PoPan maalit:
Saarni ’6 ’64
Koivunen ’46

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative