Porin Palloilijat

PoPan karhunkaatolupa edelleen voimassa

Julkaistu: 10.09.2014 - 11:53

Oli aika kauden viimeisen vieraspelin. Autot matkasi pitkässä letkassa kohti itä-Poria, tuota syyskuista kenttää, joka oli hyönteisten saartama. Sinimyrsky pani itä-Porissa sambaksi ja siinä sivussa kaatoi Karhun, kun Porin Palloilijat voitti peräti 15-0.

Samban rytmit aloitettiin tarkalleen 45 sekuntin pelin jälkeen. Carsten Warzecha sai pallon boxin edessä ja sijoitti sensaatiomaisesti yläkulmaan vieden PoPan välittömästi 0-1-johtoon. Samba vaikeni hetkeksi ja Karhu-Futis pyristeli vastaan, mutta tuloksetta. PoPan maalissa pelannut Roope Ahtiainen sai otettua muutaman maukkaan torjunnan ja piti Karhun nollilla.

16. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Rami Välimäki pelasi oikealle laidalle Warzechalle, joka keskitti kapteeni Jukka Vehmakselle ja Vehmas puski pallon vastustamattomasti 0-2-maalin. Käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä 17. minuutilla Gert Pärna karkasi kuin vankikarkuri boxiin ja viimeisteli pomminvarmasti 0-3.

0-4 maali nähtiin 26. minuutilla Islam Sekezin toimesta, jonka alusti erinomaisesti Arttu Levola läpisyötöllään laidasta. Peli oli taputeltu viimeistään 30. minuutilla, kun PoPalle tuomittiin pilkku ja Jan Johansson otti vastuun. Johansson viimeisteli helposti ja 0-5-maali oli samalla miehelle kauden kahdeskymmenes osuma.

Tauolla pelaajakoutsi Juho Lehtonen ei ollut silti aivan tyytyväinen näkemäänsä pelillisesti. Hän terävöittikin pelaajiaan parhaimpaan iskuun kuin koulukyniä.

Hulinat aloitettiin toisella puoliajalla hieman myöhemmin kuin ensimmäisellä. 51. minuutilla Pärna irtosi laidasta ja maalilla tarkkana kuin porkkana ollut Konsta Merisalo teki 0-6-maalin tyhjiin. Seitsemäs maali syntyi 60. minuutilla Lehtosen vaparista, joka oli painava laukaus noin 20 metristä.

Jälleen 63. minuutilla Lehtonen oli juonimssa vaparia kuin Pirlo, kun mies antoi todella nopean vaparin viereen Warzechalle. Warzecha syötti vielä takatolpalla hiipineelle Merisalolle, joka viimeisteli 0-8-maalin.

0-9-maali oli komeaa yhteispeliä Pärnalta ja Johanssonilta 67. minuutilla. Pärna syötti taakse Johanssonille, joka tinttasi vasempaan takakulmaan maalivahdin ulottumattomiin. Sinimyrskyn käsittämätön ylivoima jatkui 69. minuutilla, kun Merisalo peippaili laidalta sisään ja tsippasi yli maalivahdin juhlien hattutemppua sekä 0-10-maalia.

Samba ei ottanut loppuakseen, vaan 74. minuutillla Lehtonen tarjoili vuorostaan Sekezille ja Sekez tälläsi nätisti 0-11-maalin. 75. minuutilla syntyi lähes yhtä identtinen maali kuin edellinen, mutta tekijäksi vaihtui Warzecha.

Jos ottelu oli aikaisemmin poikkeuksellinen, niin se sai jatkoa Sinimyrskyn 5-vastaan-1-hyökkäyksellä, josta Anthony Castan syötti Pärnalle ja Pärna lähes kuljetti 0-13-maalin. Pärnakin halusi päästä hattutempun tekijöiden joukkoon ja laukaisikin 82. minuutilla 0-14-maalin. Myös Islam Sekez halusi tähän ihailtuun joukkoon ja 86. minuutilla Sekez niittasi ottelun viimeisen maalin.

Katso kuvat ottelusta.

Karhu-Futis - PoPa 0-15
Carsten Warzceha '1 '75
Jukka Vehmas '16
Gert Pärna '17 '78 '82
Islam Sekez '26 '74 '86
Jan Johansson '30 '67
Konsta Merisalo '51 '56 '69
Juho Lehtonen '60

Sivuston toteutus | Kukumo Creative