Porin Palloilijat

PoPan toinen puoliaika myrkkyä MIntolle

Julkaistu: 30.06.2014 - 04:56

PoPa palasi kolmen ottelun vieraskiertueeltaan takaisin kotikentälleen, jossa vastaan asettui hyisessä säässä Merikarvian Into.  MInto oli terävämpi ottelun alussa, mutta PoPan kone lämpeni mitä pidemmälle ottelussa mentiin ja lopulta Sinimyrsky nappasi voiton tuloksella 5-1.

Vieraat terävinä

MInto aloitti ottelun aktiivisemmin ja pyrki horjuttamaan PoPaa nopeilla vastahyökkäyksillä sekä näppärillä seinäsyötöillä. Sinimyrsky ei keksinyt keinoja ohittaa MInton puolustusta ja vieraat iskivätkin vaarallisesti 13. minuutilla, kun merikarvialainen pääsi joukkuetoverinsa läpisyötöstä irti boxiin ja sijoitti Joni Johanssonin ohi 0-1-maalin. MInton maalisarake meinasi saada lisäystä 19. minuutilla, kun hyökkääjä murtautui laidasta röyhkeästi boxiin, mutta Sinimyrskyn onneksi laukaus meni takakulmasta reippaasti ohi.

Ottelun alkoi kääntyä enemmän PoPalle, kun ensin 23. peliminuutilla Carsten Warzechan syötti tavoitti Markus Hytin, mutta laukaus painui MInton maalivahdin syliin. Sinimyrsky sai aikaiseksi lisää painetta merikarvialaisten päätyyn, kun PoPalle tarjoutui peräti neljä kulmapotkua putkeen, mutta näistä ei vielä haluttua tulosta syntynyt. MInton vastahyökkäyksien vaarallisuus nähtiin jälleen 31. minuutilla, kun merikarvialainen lähti hakemaan kaukaa unelmamaalia, mutta pallo meni hitusen yli maalin.

Maalia tarjottiin Jan Johanssonille 35. minuutilla ensin vapaapotkusta ja minuuttia myöhemmin Gert Pärnalle, mutta kummankaan yritykset eivät menneet maalia kohti. Jan Röngän erinomainen katko antoi PoPalle mahdollisuuden nopeaan hyökkäykseen, kun Rönkä löysi keskikentältä Anthony Castanin, joka syötti boxin edessä odottavalle Pärnalle ja Pärnan laukauksen torjui maalivahti näpeillään kulmapotkuksi. Sinimyrsky sai helpottavan 1-1 tasoitusmaali juuri ennen taukovihellystä, kun PoPa karkasi vastahyökkäykseen neljällä kolmea vastaan ja Jan Johansson päätti luottaa omaa ratkaisuunsa ja laukaisi maalivahdin käsien kautta pallon takanurkkaan.

Kotijoukkueen kone käynnistyy

Monessa ottelussa Sinimyrsky on ollut parempi toisella puoliajalla ja niin näytti käyvän jälleen, kun  46. minuutilla Carsten Warzecha tarjoili Justus Willmanille, mutta vastaan tullut maalivahti sai juuri ja juuri kroppansa pallon eteen. PoPa meni ottelussa 2-1-johtoon 53. minuutilla, kun Jan Johanssonin huikaiseva kaukolaukaus upposi yläkulmaan. Lisää tuli 56. minuutilla, kun Anthony Castanin loistava pitkä syöttö omalta alueelta löysi laidalla viilettäneen Markus Hytin. Hytti tarjoili toisesta aallosta tulleelle Carsten Warzechalle, joka pääsi pommittamaan suoraan syötöstä ja sydämensä kyllyydestä 3-1-maalin.

MInto näytti olevan pitkään täysin aseeton PoPan tullessa joka rintamalla, mutta muutamasta vaparikuviosta 71. ja 73. minuutilla kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä. Tilanteet kariutuivat ohilaukaukseen sekä PoPan puolustukseen, joka meni urheasti laukausten eteen ja teki Joni Johanssonin torjuntatyön helpommaksi.

Tässä vaiheessa MInton eväät oli syöty ja Sinimyrsky himoitsi lisää maaleja. 75. minuutilla Justus Willmanin laukauksen eteen kerkesi maalivahti ja kulmapotkun jälkitilanteesta 77. minuutilla Jan Johansson syötti Tuukka Hakalalle, joka pääsi hyvällä kosketuksella boxin sisään, mutta vastaantullut maalivahti kerkesi pelastamaan tilanteen.

82. minuutilla MInto pelasti huolimattomasti ja Markus Hytti sai tykittää rauhassa 4-1-maalin. Jan Johansson pääsi viimeistelemään täydellisen iltansa 89. minuutilla, kun hänen laukauksensa painui etukulmasta sisään ja mies pääsi nauttimaan hattutempusta.

PoPa - MInto 5-1

'45 '53 '89 Jan Johansson
'56 Carsten Warzecha
'82 Markus Hytti

Sivuston toteutus | Kukumo Creative