Porin Palloilijat

PoPan vahva esitys ei riittänyt pisteisiin

Julkaistu: 25.03.2013 - 07:17

Talvisarjaa jatkettiin 23.3., kun UK:n tekonurmelle PoPan vastustajaksi saapui Huittisista majaileva Luja. PoPa esitti kenties harjoituskauden parasta peliään, mutta LLuja kuittasi täydet pisteet itselleen paremmalla viimeistelyllä lukemin 1–4.

Luja aloitti ottelun jämerästi ja Huittisista matkannut joukkue yritti heti saada oman kuparisensa rikki, mutta PoPa kesti Lujan väkevän aloituksen takaiskutta. Lujan painostuksen loputtua PoPa pääsi rakentamaan omaa hyökkäyspeliään eikä mennyt aikaakaan, kun 13. minuutilla kapteeni Niko Koivunen tavoitti upealla läpisyötöllään Jorge Mendozan, joka ohitti vastaan tulleen Lujan maalivahdin vaivattomasti ja niittasi lukemiksi 1–0. Johto ei kuitenkaan säilynyt kauaa, kun PoPa nukahti, Luja antoi nopeasti vapaapotkun 21. minuutilla ja Lujan hyökkääjä tasoitti puntit läpiajosta. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun tilannetta kunnioittaen ja PoPa pistikin kunnolla hanttiin Nelosessa pelaavalle Lujalle antaen tälle tasavertaisen vastuksen.

Sexy football

Toinen puoliaika käynnistyi ja PoPankin kone alkoi lämmetä. Jos Luja aloitti ottelun vahvasti, niin toisen jakson aloitus PoPalta muistutti lähes Antti Muurisen kaltaista sexy footballia. Pallo pysyi Lujan puoliskolla jatkuvasti, eikä PoPalle näyttänyt olevan pysäyttäjää. Syötöt menivät jalasta jalkaan ja Luja näytti pelkäävän, kun alkoi tuntua siltä, että PoPan seksijuna on puksuttamassa kohti pääteasemaa. Tämän varsinaisen karusellin aikana nähtiin ensin 45. minuutin aikana Koivusen antama syöttö, johon pääsi ensimmäisenä Gert Pärna, mutta Lujan maalivahti onnistui tulemaan riittävästi vastaan. Tästä PoPa ei lannistunut vaan alkoi heittää kiukaalle entistä enemmän löylyä. 49. minuutilla jälleen Pärnalla oli mahdollisuus siirtää taivaansiniset kiinni kolmeen pisteeseen, mutta jälleen Lujan maalivahti onnistui torjumaan Pärnan laukauksen.

PoPan lentokeli katkesi kuin kananlento, kun Luja sai kulmapotkun 52. minuutilla ja pallo löytyi kulmapotkun jälkeen PoPan maalista. Tämä myös hyydytti PoPan koneiston, eikä joukkue enää kyennyt aiemman kaltaiseen dominointiin.  60. minuutilla tuomari vihelsi Lujalle rangaistuspotkun, mutta hyökkääjä ei kyennyt laittamaan palloa verkon perukoille. PoPan hakiessa vielä tasoitusmaalia pienellä riskillä teki Luja kaksi maalia ja ryösti voiton Huittisiin lukemin 1–4.

Teksti: Timo Peltomaa

Sivuston toteutus | Kukumo Creative