Porin Palloilijat

Sinimyrsky ei tyyntynyt Toejoella

Julkaistu: 26.05.2015 - 11:15

Juuri PoPan voitettuaan MuSa3:n lauantaina pelit jatkuivat kiivaana jo maanantaina Toejoella TOVE2:sta vastaan. Tasaisessa kamppailussa PoPa piti päänsä kylmänä ja viiletti 1-4 (1-1) -vierasvoittoon.

Avaus

Jo.Johansson – Castan – Akkanen – Tuominen – Vehmas – Söderlund – Aavikko – Warzecha – Lehtonen – Akkanen – Pärna

Penkillä

Lahtinen, Hakala, Balaj, Jones, Heinonen, Sekez ja J. Dahlman

Kauaa Toejoella ei tarvinnut odotella ensimmäistä maalia, kun 10. minuutilla Eemil Aavikko ajoi röyhkeästi laidalta boxiin ja pommitti pallon verkon perukoille. Maalin jälkeen PoPa sai lisäenergiaa peliinsä. Carsten Warzecha viritti 15. minuutilla vaarallisen vapaapotkun. Toejokelaismaalivahti syöksähti näyttävästi ja sai käpälänsä viime hetkellä pallon eteen.

Sinimyrskyn vyörytys jatkui 19. minuutilla, kun Aavikko riisti pallon kuin villi leijona TOVE2:n lyhyestä maalipotkusta ja pääsi boxiin. Aavikon yrityksen torjui maalivahti, josta pallo pomppi Gert Pärnalle. Pärna tinttasi kuitenkin tolppaan.

Peli oli Sinimyrskyn hallinnassa, mutta TOVE2 sai omat paikkansa kyttäämällä PoPan virheitä ja hyökkäämällä nopeasti vastaan. Näin tapahtui 23. minuutilla, kun toejokelaiset iskivät kiinni harhasyöttöön ja olivatkin salamannopeasti PoPan boxissa. Vain Joni Johanssonin huipputorjunta esti toejokelaisten tasoitusmaalin. 32. minuutilla tapahtui täsmälleen samalla tavalla: TOVE2 pääsi iskemään jälleen PoPan huonoon tatsiin karaten boxiin asti, mutta Johansson oli jälleen mies paikallaan.

Kolmannella yrittämällä TOVE2:n laukausta ei pystynyt edes Johansson estämään, vaan pelin lukemiksi vaihdettiin 43. minuutilla 1-1.

Toisen puoliajan alku oli molemmilta joukkueilta kyttäilyä. Kyttäily jatkui, kunnes täysin yllättäen 62. minuutilla tovelainen syötti taaksepäin maalivahdilleen, mutta maalivahti veti ohi pallosta ja Sinimyrsky karkasi kuin varkain 1-2 -vierasjohtoon. Lisäosuma oli lähellä välittömästi 64. minuutilla, kun Juho Lehtosen vapari tavoitti boxin ilmatilan herran Roope Akkasen, jonka erinomaisen puskun tovelaismaalivahti noukki yläkulmasta.

72. minuutilla PoPan vaparikuvio onnistui, kun Aavikon kova keskityspallo löysi Warzechan, joka jatkoi pallon vastustamattomasti päällään maaliin siirtäen Sinimyrskyn jo 1-3 -johtoon.

TOVE2 oli täysin aseeton toisella puoliajalla ja Sinimyrsky sai melko rauhassa tyytyä johtoasemaansa. Vielä kuitenkin 84. minuutilla Lehtosen kaukaa antama vapaapotku yllätti TOVE2:n maalivahdin, kun vahdin karatepotkun kaltainen lähestymistapa ei tuottanut odotettua tulosta, vaan molari potkaisi pallosta ohi ja pallo lipui maaliin. Ottelu päättyi lukemiin 1-4 ja PoPan rutiininomainen toinen puoliaika toi joukkueelle jo kolmannen voiton putkeen.

TOVE2 – PoPa 1-4 (1-1)

’10 Eemil Aavikko
’62 ToVe2:n oma maali
’72 Carsten Warzecha
’84 Juho Lehtonen

Seuraavaksi PoPa lähtee hakemaan neljättä perättäistä voittoaan LuVea vastaan kotona UK:n tekonurmella sunnuntaina 7.6. klo 19.15.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative