Porin Palloilijat

Sinimyrsky jatkaa voittokulkuaan

Julkaistu: 16.06.2015 - 10:32

Sateinen sunnuntai ei tarjonnut juurikaan jännitystä, kun Sinimyrsky jatkoi voittokulkuaan Lauttakylän Lujan kustannuksella.

PoPa aloitti ottelun terävästi, sillä ensimmäinen kulmapotku tuli jo toisella minuutilla ja seuraava heti perään neljännellä minuutilla. Toisesta kulmapotkusta Rami Välimäki pääsi puskemaan PoPan 1-0 -johtoon.  PoPan hyvästä alusta huolimatta Luja pääsi hieman peliin mukaan, kun PoPa ei liikuttanut palloa riittävän nopeasti.

24. minuutilla Richard Söderlund painoi laidasta lujaa ja keskitti maalille. Maalin edessä Välimäki pääsi yrittämään hyvästä paikasta, mutta Lujan maalivahti sai näppinsä väliin. Muutaman minuutin kuluttua Luja pääsi iskemään ensimmäisen kerran vastaan, mutta veto meni ohi.

Sitten mentiinkin toiseen päähän jo vauhdilla, mistä seurasi PoPalle kulma ja muutamia maalipaikkoja. Vaarallisin tilanne syntyi, kun Välimäki pudotti pallon boxissa Miko Dahlmanille, joka veti rajusti ohi maalin.  Montaa minuuttia ei ehtinyt kulua, kun Luja pääsi taas iskemään vastaan. Samalla PoPan Roope Ahtiaiselle tuli ottelun ensimmäinen torjunta.  

35. minuutilla Saksan puskutraktori Carsten Warzecha painoi Lujan pakista ohi ja syötti maalin eteen Söderlundille, joka kuitenkin veti ohi. Minuutti myöhemmin Eemil Aavikko päätti yrittää onneaan, mutta Lujan maalivahti sai vedon pysäytettyä vaivoin ja pallo pomppi vapaana. Vikkelä Söderlund pääsi ensimmäisenä palloon eikä tällä kertaa erehtynyt. Ottelu lukemiin 2-0 ja samoissa numeroissa mentiin myös tauolle. PoPan peli oli hidasta, vaikkakin täysin omissa käsissä.

Toisen puolikkaan alussa PoPa koki kolauksen, kun hirmuisessa iskussa oleva Carsten Warzecha loukkaantui. Hänen tilalleen kentälle kirmasi Markus Hytti. Ottelu jatkui tämän jälkeenkin täysin PoPan hallussa.

Hieman alle vartti oli menty, kun Lujan Tommi Hohkala veti tylysti Sinimyrskyn hyökkääjän nurin lähellä Lujan 16 metrin rajaa ja tästä hyvästä nousi keltainen kortti. Eemil Aavikko veti vapaapotkun kuitenkin ohi maalin. Muutaman minuutin päästä Anthony Castan pääsi ensimmäisenä palloon, mutta ei saanut palloa maalipuiden väliin.

Hetken kuluttua Luja pääsi iskemään vastaan ja nähtiin heidän vaarallisin paikkansa. Samu Sulander pääsi nokikkain PoPan Roope Ahtiaisen kanssa, mutta Roope veti pidemmän korren hienolla torjunnallaan.  Hetkeä myöhemmin Söderlund puolestaan pääsi toisessa päässä nokikkain Lujan maalivahdin kanssa, mutta yritys jäi heppoiseksi.

71. minuutilla rävähti. Markus Hytti pääsi tykittämään PoPan 3-0 -johtoon. Neljä minuuttia myöhemmin PoPan kapteeni Jukka Vehmas oli kulmapotkussa huonosti merkattuna ja pääsi tykittämään lukemiksi 4-0. Loppu peli meni PoPan painostaessa ja Luja sai mahdollisuuden vielä muutama minuutti ennen loppua rikkoa kuparisen, mutta Ahtiainen hoiti hommansa hienosti.

Ottelu oli PoPalle kohtalaisen helppo iltapuhde. Luja sai vähät maalipaikkansa vain vastahyökkäyksistä.

PoPan ottelut jatkuvat jo tiistaina, kun Sinimyrsky matkaa Pyhärannalle Ihoden Kirin vieraaksi. Luvassa on kauden vaikein vieraspeli Pyhärannan postimerkillä.

PoPa - Lluja 4-0 (2-0)
’4 Rami Välimäki
’36 Richard Söderlund
’71 Markus Hytti
’75 Jukka Vehmas

Kokoonpano
Roope Ahtiainen
Eemil Aavikko (’75 Sami Jones)
Anthony Castan
Sampo Tuominen
Jukka Vehmas
Jani Lahtinen (’60 Juho Heinonen)
Roope Akkanen (’46 Jaro Dahlman)
Miko Dahlman (´60 Tuukka Hakala)
Carsten Warzecha (’50 Markus Hytti)
Richard Söderlund (’75 Niko Kettunen)
Rami Välimäki (’46 Gert Pärna)

Sivuston toteutus | Kukumo Creative