Porin Palloilijat

Sinimyrsky väsytti Kirin

Julkaistu: 26.06.2014 - 05:25

PoPa reissasi Levolle, jossa odotti nälkäinen Mäntyluodon Kiri. Kirin rynnistyksen jälkeen Sinimyrsky otti pelin haltuunsa ja vei ottelun nimiinsä Anthony Castanin ja Rami Välimäen johdolla numeroin 1-5.

Kiri aloittaa vahvasti

PoPan alkulämmittelyssä ennen ottelua katsojat saivat ihmetellä, kun Joni Johansson sekä Roope Ahtiainen eivät olleet joukkueen matkassa, vaan maalivahdiksi oli ylennetty huoltaja Jaakko Laaksila.

Kiri aloitti selkeästi pirteämmin kuin Sinimyrsky, minkä ansiosta kiriläiset pääsivät useasti kokeilemaan PoPan puolustuksen kestävyyttä sekä Laaksilan terävyyttä uudessa tehtävässään. Tuttua PoPaa nähtiin vasta 15. peliminuutilla, kun Jan Rönkä lähetti matkaan Markus Hytin, joka harhautti maagisesti MäKi:n puolustajan, mutta Hytin laukaus meni etukulmasta ohi. MäKi:n urhea ja vahva aloitus palkittiin 17. peliminuutilla, kun kulmapotkusta annettu keskitys löysi vapaana olleen MäKi:n pelaajan, joka puski pallon verkkoon ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

PoPa ei tästä hätkähtynyt, sillä 21. peliminuutilla Anthony Castan hurja läpisyöttö tavoitti Rami Välimäen, jolla oli helppo työ sijoittaa PoPan 1-1-tasoitusmaali. Ensimmäisellä puoliskolla oli vielä sekä Gert Pärnalla että Hytillä paikka viedä Sinimyrsky johtoon, mutta tilanteet kariutuivat huonoon viimeistelyyn.

Lehtosen keitokset

Valmentaja Juho Lehtonen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin ja Lehtonen keittikin tepsivät keitokset. Välittömästi toisen puoliajan alkajaisiksi Castan pääsi tarjoilemaan takakulmalla odottavalle Välimäelle, joka tälläsi 1-2-maalin. MäKi:n pelaajat eivät pysynyt kevytjalkaisen PoPan kyydissä ja tilanteita alkoi syntymään huomattavasti enemmän Kirin maalille ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna.

Vahvasti pelannutta Castania rikottiin boxissa 55. peliminuutilla ja pilkkua asettui vetämään Jan Johansson, joka laukaisi varmasti 1-3-maalin. Johanssonin maalitili oli saada lisäystä 71. peliminuutilla, kun Johansson laukaisi erinomaisesti boxin edestä, mutta Kirin maalivahti sai juuri ja juuri käpälänsä vedon eteen. Myös Kirin maalitili oli saada lisäystä, kun keskityspallo löysi takakulmalta hiipivän hyökkääjän, mutta maaliin menevään palloon tielle ehti Sami Jones eikä Kiri päässyt juhlimaan kavennusmaalia.

Kiri kaatoi Johanssonin boxissa ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle 77. peliminuutilla. Pallon taakse asteli Välimäki, joka viimeisteli hattutemppunsa sekä PoPan 1-4 maalin. Vielä 86. peliminuutilla nähtiin varsinainen maajoukkuetason viimeistely, kun jälleen elementissään ollut Castan vapautti Pärnan boxiin ja Gert viimeisteli jäätävästi pienestä kulmasta etuyläkulmaan.

MäKi - PoPa 1-5

'21 '45 '77 (rp) Rami Välimäki
'71 Jan Johansson
'86 Gert Pärna

Sivuston toteutus | Kukumo Creative