Porin Palloilijat

Sinimyrsky vingutti Visaa Ruosniemessä

Julkaistu: 13.08.2014 - 05:18

PoPan kiivas ottelurytmi jatkui tiistaina, kun Ruosniemen rakkaassa pyhätössä joukkue kohtasi sarjajumbon Visan. Ensimmäinen puoliaika ei ollut parasta Sinimyrskyä johtoasemasta huolimatta, mutta valmentaja Juho Lehtosen käärmeenkeitokset purivat jälleen puoliajalla ja voitto kirjattiin ottelupöytäkirjaan numeroin 2-9 (1-3).

Kellossa oli aikaa vasta toista minuuttia, kun Vinin näppärä läpisyöttö tavoitti boxissa Gert Pärnan, joka pörräsi kuin ampiainen konsanaan, ohitti maalivahdin ja teki 0-1-maalin. Visa kuitenkin iski kuin salama kirkkaalta taivaalta 1-1-maalissa 7. minuutilla, kun ruosniemeläiset tarttuivat tilaisuuteensa ja riistivät pallon boxin edessä eikä maalivahti Toni Mäenpää kyennyt ihmepelastukseen.

15. minuutilla Mäenpää oli hereillä Visan kaukolaukauksessa ja vanhaa kunnon Kekeä ei yllätetty moisella yrityksellä. PoPa siirtyi takaisin johtoon 21. minuutilla, kun Jan Johanssonin matala keskitys pomppi suoraan Rami Välimäelle kuin kenguru konsanaan ja Välimäki tälläsi 1-2-maalin.

30. minuutilla 1-3-maali oli lähes identtinen ottelun ensimmäisen kanssa, sillä jälleen Vinin syöttö löysi boxissa pörräävän Pärnan, joka ohitti taas maalivahdin, mutta nyt laukaus osui tolppaan ja irtopallon seurannut Välimäki tuikkasi pallon maaliin.

Taukopuheet terävöitti Sinimyrskyä. 46. minuutilla joukkue malttoi pyörittää palloa ja sitten päätti iskeä Johanssonin laidan kautta, josta Johansson syötti Pärnalle ja Pärna laukoi todella kliinisesti 1-4-maalin takanurkkaan.

Tutut miehet jatkoivat maalimerkintöjän lisäämistä, sillä 54. minuutilla PoPa jälleen malttoi rauhassa pyörittää peliä. Komean syöttökuvion päätteeksi Carsten Warzecha hiipi kissamaisesti laidalle ja syötti kovaa boxissa olleelle Välimäelle, josta Rala viimeisteli 1-5-maalin sekä hattutemppunsa. Tästähän Pärna suivaantui niin, että hänen oli pakko liittyä Välimäen kerhoon: 69. minuutilla Pärna oli valppaana kulmapotkussa ja tökkäsi 1-6-maalin.

75. minuutilla nähtiin jälleen Pärnaa parhaimmillaan, kun mies sai pelivälineen boxin edessä ja laukaisi kylmän viileästi jälleen maata pitkin maalin vaihtaen lukemiksi 1-7. Seuraavaksi maalintekijöihin saatiin vaihteluutta, kun Islam Sekez näki toisessa aallossa Juho Lehtosen, joka sijoitti mahtavasti pallon yläkulmaan ja jättäen visalaiset haukkomaan henkeään.

Visa sai pientä lohtua viimeisillä hetkillä, kun joukkue kavensi numeroihin 2-8 nopeasta vastahyökkäyksestä. Lisäajalla kuitenkin nähtiin vielä yksi kaunis maali, kun Clément Poumeyrolin nappikeskitys meni suoraan Sekezille, joka teki näyttävän sivusaksarin ja sai pallo vastustamattomasti maaliin.

RuosV - PoPa 2-9

Gert Pärna '2 '46 '69 '75
Rami Välimäki '21 '30 '54
Juho Lehtonen '86
Islam Sekez '90+

Sivuston toteutus | Kukumo Creative