Porin Palloilijat

Voitokas paluu kentille

Julkaistu: 28.07.2014 - 05:07

Kolmen viikon tauko oli viimein lusittu ja Sinimyrsky pääsi jälleen irti. UK:n tekonurmelle vastustajaksi saapui tällä kertaa sarjajumbona majaileva Karhu-Futis. PoPa esitti tasapainoisen esityksen ja otti rutiininomaisen voiton numeroin 3-0.

Ensimmäisen maalipaikan järjesti vierailijajoukkue, kun 6. minuutilla Karhu-Futiksen hyökkääjä kokeili laukaustaan boxin edestä, mutta maalissa valppaana ollut Toni Mäenpää torjui tilanteen kulmaksi. Sinimyrskyn vuoro oli 18. minuutilla, kun Miko Dahlmanin hyvä riisto antoi Gert Pärnalle mahdollisuuden karata boxiin, mutta laukaus epäonnistui.

PoPa pääsi useasti Karhu-Futiksen puolustusalueelle rakentamaan paikkoja, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja ja itäporilaiset pääsivät täten pälkähästä. Merkki paremmasta nähtiin 26. minuutilla, kun Jan Johanssonin syöttö tavoitti boxissa lymyävän Pärnan, joka pääsi kokeilemaan kahdesti vain todetakseen Karhu-Futiksen maalivahdin olevan parempi.

Sinimyrsky siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 36. minuutilla, kun Carsten Warzecha pinkoi laidalta boxiin ja täräytti kärkkärillä pallon näyttävästi verkon perukoille. Kun PoPa sai kuparisen rikki, niin välittömästi 38. minuutilla syntyi 2-0-maali. Jani Lahtinen punnersi röyhkeästi kahden Karhu-Futiksen pelaajan ohi ja jätti pallon Pärnalle, joka syötti uudestaan Lahtiselle. Lahtinen tarjoili pallon takatolpalla odottavalle Islam Sekezille, jolla oli helppo työ tehdä PoPan toinen maali.

Kulmapotkun jälkitilanteesta 48. minuutilla Anthony Castan oli lähellä tehdä hurjan maalin, kun Castan laukaisi suoraan ilmasta, mutta Karhu-Futiksen maalivahti sai nyrkkeiltyä pallon pois vaara-alueelta.

3-0 maali nähtiin 52. minuutilla Gert Pärnan toimesta, kun laukaus painui vastuttamattomasti takanurkkaan. Maalivahti pystyi seuraamaan laukausta ainoastaan katseellaan. Pärnalla oli paikka tehdä toinen maali 72. minuutilla Warzechan huimasta esityöstä, mutta maalivahti sai näppinsä juuri ja juuri yläkulmaan menossa olleen laukauksen väliin.

Vielä 86. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Castan pääsi pommittamaan sydämensä kyllyydestä, mutta painava laukaus kilahti tolppaan.

PoPa - Karhu-Futis 3-0

Carsten Warzecha '36
Islam Sekez '38
Gert Pärna '52

Sivuston toteutus | Kukumo Creative