Porin Palloilijat

Voitokkaana Raumalle

Julkaistu: 04.06.2012 - 18:07

Porin Palloilijat otti ensimmäisen sarjavoittonsa noin viikko sitten, kun FC Ulvila2 kaatui lukemin 3-0. Lukemat kertovat ottelusta kaiken oleellisen, vaikka hieman tarkemmalla viimeistelyllä oltaisiin nähty vielä rumemmatkin lukemat. Kotijoukkue löysi vihdoinkin lisävauhtia hyökkäyspeliinsä, ja maalipaikkoja siunaantuikin enemmän kuin aikaisemmissa otteluissa.

 

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kuitenkin vain yksi maali, josta vastasi topparina suurta vastuuta ottanut Jukka “Moukari” Vehmas. Nuoren urheilijalupauksen vapaapotku painui vastustamattomasti maalin perukoille kärkien tehdessä hyvää häirintätyötä maalin edustalla.

Toisella puoliajalla PoPa pääsi iskemään vielä kahdesti. Otto Saarni teki laidalla komean esityön antaen näyttävien harhautusten jälkeen tarkan keskityksen, jonka Niko Koivunen jatkoi suoraan takakulmaan. Kolmas maali nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä, kun Heikki Iloa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Varmasta työskentelystään puolustuspäässä tunnettu toppari ei erehtynyt, vaan viimeisteli PoPalle ansaitun 3-0 -voiton.

Huomenna PoPa matkaa Raumalle, jossa vastaan asettuu sarjan kakkospaikkaa pitävä Pallo-Iirojen kolmosjoukkue. Iirojen maaliero on näyttävä 15-1, mutta taivaansinisetkään eivät ole päästäneet avaustappion jälkeen kuin yhden maalin. Valmentaja Tuukka Hakala toivoo näkevänsä huomenna jatkoa edellisen ottelun iloiselle hyökkäyspelille.

- Palaset loksahtelivat vihdoinkin paikoilleen ja saimme päätettyä hyökkäyksiä vaarallisesti. Aikaisemmin emme päässeet edes yrittämään maalia kuin kerran tai pari ottelussa. Viimeistelyn täytyy silti olla vieläkin tehokkaampaa, Hakala kertoo.

Niko Koivunen kertoo odottavansa joukkueiden kohtaamista innolla, mutta tietää myös mitä voitto vaatii. Kärjessä viimeiset ottelut pelannut ja hiuksensa aiemmin menettänyt joukkueen kapteeni avasi maalitilinsä edellisessä ottelussa, mutta vaatii itseltään ja joukkueeltaan vielä enemmän.

- Maalinteko-ongelmista on päästävä vihdoinkin eroon lopullisesti, sillä mikään muu kuin kolme pistettä ei huomenna kelpaa, Koivunen aloittaa.

PoPa matkustaa kanaalikaupunkiin yhteisellä bussikuljetuksella ja järjestää samalla ensimmäisen fanimatkansa Vitosessa. Mikäli saaliina on täydet kolme pistettä, saattaa odotettavissa olla unohtumaton paluumatka. Koivunen muistuttaakin, että kannattajat ovat tälläkin sarjatasolla erittäin tärkeitä.

- Fanien tuki tulee olemaan todella tärkeässä roolissa huomenna.

Seuraa ottelua vähintään Twitterin kautta tai saavu paikan päälle kannustamaan taivaansiniset voittoon! Ottelu alkaa klo 19.15.

Sivuston toteutus | Kukumo Creative